Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

0 ΑΟΧ: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα των τελευταίων ετών

Το Eviateam βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο Αλεξάνδρου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρωτοκλασάτοι παίκτες των «νερατζούρι» βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Σήμερα έλειπαν από την προπόνηση οι Σπανός, Μπακομήτρος και Τσούπρος, ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Τσατσαρώνης αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (επίσης έχει φύγει και ο Μαρίνος). Η διοίκηση, ενώ είχε πει ότι θα πλήρωνε σήμερα Δευτέρα, άλλαξε πάλι το …τροπάριο, η Δευτέρα έγινε …Τετάρτη και η Τετάρτη …Παρασκευή. Η υπομονή όμως εξαντλήθηκε και τα ψέματα τέλειωσαν οριστικά. Η ομάδα διαλύεται, σήμερα έγινε κάτι σαν …προπόνηση (ορισμένοι παίκτες έκαναν χαλάρωμα με τον Δημητρίου απλώς να …κοιτάει), ενώ η Χαλκίδα ζήτησε αναβολή του αγώνα της Τετάρτης με τη Μαρυκάπα για το Κύπελλο Εύβοιας, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε δεκτό!
Στο μεταξύ, από χθες το βράδυ έλαβε χώρα ακόμα μία παραίτηση, αυτή του πιο καλού παιδιού, του φροντιστή Βασίλη Πολυκαρπίδη, τον οποίο αντικατέστησε ένας φίλαθλος που βρέθηκε εκεί. Οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι, ενώ ο Δημητρίου κάλεσε σήμερα στο γήπεδο Αλεξάνδρου τους παίκτες της ομάδας Νέων για να τους …μιλήσει, καθώς είναι πολύ πιθανό μεθαύριο, η «κυανόμαυρη» αποστολή να απαρτίζεται από πιτσιρικάδες. Ξαναλέμε ότι υπάρχουν παίκτες που δεν σκοπεύουν να ξαναφορέσουν τη φανέλα της Χαλκίδας, ενώ και ορισμένοι άλλοι θα περιμένουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Ο Γιώργος Τόλιας είχε επισκεφτεί τα αποδυτήρια της ομάδας προχθές Σάββατο αναφέροντας στους παίκτες: «Τη Δευτέρα θα λυθούν όλα τα προβλήματα». Η Δευτέρα …ήρθε, αλλά ο ίδιος, μάλλον ήρθε η ώρα να …φύγει, πριν φύγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και η ομάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Κύριοι και …κυρία παραιτηθείτε!
Ο Γιώργος Τόλιας εξακολουθεί να κάνει τον …ψόφιο κοριό, ωστόσο η κατάσταση είναι έκρυθμη, ο κόσμος της Χαλκίδας βράζει και την Κυριακή αναμένονται νέα λαϊκά δικαστήρια! Αυτό το οποίο θεωρούμαι ότι πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση είναι να παραιτηθούν επίσημα από τη διοίκηση οι Γκάβαλης, Αναγνωστάκης και Γιούλη Αλεξάνδρου. Όσον αφορά τον Β. Μαδαρό, περνάει μία περιπέτεια με την υγεία του και του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά. Όμως, οι Γκάβαλης, Αναγνωστάκης και Γιούλη Αλεξάνδρου, θεωρούνται από τον κόσμο …συνυπεύθυνοι και καλούνται αύριο κιόλας να βγάλουν τον ιστορικό σύλλογο από το αδιέξοδο.

Κατακραυγή!
Η εβδομάδα που ξεκίνησε, είναι ίσως η πιο δύσκολη από τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, αφού πρώτα πλάσαρε τον Κοτσάτο σαν …σωτήρα. Στο «χορό» των αντιδράσεων όμως, έχει μπει και ο κόσμος που χθες Κυριακή έστειλε ένα πρώτο μήνυμα για τί θα επακολουθήσει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ήδη από το πρωί σε «κυανόμαυρα» forum τα σχόλια είναι ιδιαίτερα επικριτικά τόσο για τη διοίκηση όσο και για τον προπονητή Πέτρο Δημητρίου και τις χθεσινές δηλώσεις του.
 Μερικά απ’ αυτά αναφέρουν:
  • «Δημητρίου πάρε τον Τόλια από το χέρι και δρόμο».
  • «Κουραμπιέδες, έρχονται …Χριστούγεννα».
  • «Ρε Δημητρίου εσύ που δηλώνεις Χαλκιδέος πόσες ώρες πάνε πάνω τα νερά και πόσες ώρες κάτω;»
  • «Με αυτά που κάνετε, αγριέψατε τον κόσμο. Τώρα θα μιλήσουμε εμείς. Η Κυριακή είναι κοντά.»
  • «Την Κυριακή οι παίκτες θα είναι μάγκες αν τον άσχετο τον κλειδώσουν στα αποδυτήρια και βγουν και παίξουν για τη φανέλα».
  • «Δεν σας θέλουμε άλλο, σας σιχάθηκε η ψυχή μας. Να πάρετε δρόμο σήμερα. Πέφτουμε και μόνοι μας, δεν σας θέλουμε».
  • «Δημητρίου άρχοντα της Β’ Εθνικής που έχεις πιο πολλές ήττες απ’ ότι συμμετοχές, πάρε δρόμο».

Τι ζητάει και γιατί δεν φεύγει;
Έχει «βουίξει» η πιάτσα ότι ο Γιώργος Τόλιας, ναι μεν δεν θέλει να τον βρίζουν και να τον προπηλακίζουν (λογικό), ωστόσο βάζει μία …τιμή στην ομάδα, εν’ όψει …διάδοχης κατάστασης. Αν και εδώ κολλάει το «η τιμή …τιμή δεν έχει». Πώς ζητάει λεφτά σε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με τί είδους παραστατικά;
Η άλλη πλευρά όμως, είναι ξεκάθαρο, ότι θέλει να βάλει χρήματα στην ομάδα και όχι στην τσέπη του Τόλια, πέρα απ’ το ότι θα αναλάβει και τα χρέη της νυν διοίκησης που τα έκανε …γης μαδιάμ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Ο πρόεδρος της Χαλκίδας (εφόσον υπογράφει σαν …πρόεδρος σε επίσημα έγγραφα), διασκεδάζει τις αρνητικές εντυπώσεις, λέγοντας συνέχεια «που είναι όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται, να έρθουν να πάρουν την ομάδα». Διατυμπανίζει δε, ότι έχουν μπει στον ΑΟΧ 83.000 ευρώ (προφανώς από χορηγίες) αφού ο ίδιος δυσκολεύτηκε χθες να πληρώσει ακόμα-ακόμα και τη διαιτησία, ενώ χρειάστηκε η συμβολή του Βασίλη Ταρνανά για να τον …ξελασπώσει. Δηλαδή μετά το πρόστιμο της ΕΠΟ -που το διευθέτησε η ΕΠΣΕ-, ο ΑΟΧ γλίτωσε και …δεύτερο συνεχόμενο φιάσκο! Κι αν την Κυριακή ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο και δεν κόψει εισιτήρια; Κι αν δεν πάει στο γήπεδο ο Ταρνανάς; Δεν θα ξεκινήσει το ματς με το Λουτράκι; Ιδού το ερώτημα.
Πάντως ο κόσμος του ΑΟΧ δεν δίνει άλλη …περίοδο χάριτος σε μία απ’ τις πλέον αναποτελεσματικές διοικήσεις που πέρασαν, όχι από το χαλκιδέικο, αλλά από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Ή θα συνεχίσει ο Τόλιας και η ομάδα θα πέσει στα βράχια γιατί δεν θα μπορέσει να κρατήσει τους παίκτες, ή θα φύγει χωρίς …λεονταρισμούς και η ομάδα θα πάει σε καλά χέρια, ή θα παραιτηθούν τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ώστε ο ΑΟΧ να οδηγηθεί στο πρωτοδικείο, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προκύψει νέο επίσημο ΔΣ.

Γιάννης Τρυφωνίδης (eviateam)

Δεν υπάρχουν σχόλια: