Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

0 ΑΟΧ 1-1 ΑΕΚ: Αγώνας Α' Εθνικής 1968-69 (19/03/1969)

Παρόλο που ήταν εργάσιμη ημέρα, το γήπεδο ήταν κατάμεστο με πάνω από 10.000 κόσμο. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος ΑΕΚ πάλευε με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη θέση κι ο ΑΟ Χαλκίς παλεύαμε να ξεκολλήσουμε από την διαχωριστική ζώνη υποβιβασμού. Ο αγώνας ήταν κρίσιμος ήταν 24η αγωνιστική και έμεναν ακόμα 10 αγωνιστικές με ένα πρόγραμμα αρκετά δύσκολο. Οι παίχτες του ΑΟΧ, ορκίστηκαν να τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο και να πάρουν τους βαθμούς της νίκης που τόσο πολύ χρειαζόντουσαν. Πράγματι οι παίχτες του ΑΟΧ τα έδωσαν όλα, έπαιξαν σαν ίσος προς ίσον με την ΑΕΚ και δεν πήραν τη νίκη στις λεπτομέρειες και από ατυχία. Η διαιτησία του κ. Βαμβακόπουλου ήταν καλή και αντικειμενική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αδίκησε τον ΑΟΧ όμως σε μία φάση ουσιαστική. Στο δεύτερο ημίχρονο αφού ο Νίκος Σιμιτζής πέρασε από δεξιά διαδοχικά, όσους αμυντικούς βρήκε μπροστά του, όταν πλησίασε στην μικρή περιοχή, ανατράπηκε εμφανώς από πίσω από τον Σταθόπουλο. Ο Βαμβακόπουλος δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι, με το αιτιολογικό ότι άφησε πλεονέκτημα, επειδή η μπάλα πήγε σε κάποιον συμπαίκτη μου ο οποίος βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής.  

ΧΑΛΚΙΔΑ 1-1 ΑΕΚ
Τετάρτη 19 Μαρτίου 1969
24η εμβόλιμη αγωνιστική
Αλέκος Κουτσουδάκης, Τάσος Τσάκαλος, Σούλης Παππάς, Νίκος Σιμιτζής, Βασίλης Τοκπασίδης, Γιώργος Βλάχος, Βαγγέλης Ρόγκας.

Πριν τον αγώνα
Είναι το 37΄όταν ο Β. Τοκπασίδης μετά από ένα -δύο με τον Σιμιτζή, ανάμεσα από τους Ιορδάνου-Σταθόπουλο με πλασέ εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Κωνσταντινίδη, έκανε το 1-0 και το γκολ ακούστηκε σε όλη τη Χαλκίδα.

Στη φωτογραφία οι ποδοσφαιριστές της Χαλκίδας πανηγυρίζουν την επιτυχία του γκολ στο 37΄από τον Β. Τοκπασίδη. Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να χαρούν αυτή την επιτυχία, γιατί μετά από 3 λεπτά ο Σταματιάδης επιχείρησε από δεξιά σέντρα, ο Παπαϊωάννου πραγματοποίησε ένα αριστουργηματικό ανάποδο ψαλίδι, ο Καγιάς απόκρουσε και ο Βεντούρης με προβολή έκανε το 1-1.


Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις. Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Σιμιτζής Σταθόπουλος να διεκδικούν την μπάλα, μετά από μία σέντρα που έχει γίνει από αριστερά, με τον τερματοφύλακα Κωνσταντινίδη να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, με φόντο την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Το παιχνίδι τελείωσε και ότι συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεχάστηκε. Ο Τάσος Τσάκαλος συγχαίρει τον Μίμη Παπαϊωάννου. Διακρίνονται επίσης από αριστερά οι Σταθόπουλος. Ιορδάνου, Σιμιτζής και Φώτης Μπαλόπουλος.






Ευχαριστούμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ, Νίκο Σιμιτζή, για τις φωτογραφίες και το ρεπορτάζ του αγώνα που μας παραχώρησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: