Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

0 ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Βαριά ήττα απ' τον προτελευταίο Παναθηναϊκό με 0-3

Βαριά ήττα για τον Ηρακλή Χαλκίδας, χθες, Δευτέρα 12 Μαρτίου, από τον προτελευταίο Παναθηναϊκό, με 0-3 στο κλειστό Κανήθου, και πλέον αριθμεί 6 συνεχόμενες ήττες. Τα περιθώρια στενεύουν και απαιτείται άμεση επανεκκίνηση και νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη για να επανέλθει η ηρεμία στο σύλλογο! Είναι γεγονός ότι η ομάδα της Χαλκίδας περνά στο Β΄ γύρο μία δύσκολη περίοδο που προβληματίζει και ζητείται απ΄ όλους τους παίκτες και τον προπονητή να συνηδειτοποιήσουν άμεσα την κατάσταση που βρίσκεται ο Ηρακλής ώστε να δώσουν στα δύο επόμενα παιχνίδια τον καλύτερο εαυτό τους και να τερματίσει ο σύλλογος στην καλύτερη δυνατή θέση που του αξίζει εντός της 8άδας για τα πλέϊ οφ. 
Στον χθεσινό αγώνα ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του και στη Χαλκίδα και με όπλο το σερβίς νίκησε τον Ηρακλή με 3-0 σετ και σημειώνοντας την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα και την τρίτη συνεχόμενη ανέβηκε στους 22 βαθμούς μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο οποίος την προσεχή αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή Χαλκίδας.
Μεγάλη απώλεια για τον Ηρακλή Χαλκίδας η απουσία του Βραζιλιάνου Μότα που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και στον αγώνα με τον Εθνικό.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας στο πλευρό του τους οπαδούς του είχε ρυθμό στον αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ και των τριών σετ. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν αλλαγές καθώς Καρντόσο και Μπαντατζίμ έκαναν καλή εμφάνιση και κυριάρχησαν στην επίθεση μαζί με τον διαγώνιο Τζόνσον. Γενικά ο Παναθηναϊκός είχε πολλές λύσεις στην επίθεση και από τη στιγμή που ο Ηρακλής έχασε την ποιότητα στην υποδοχή του δούλεψε πολύ μπλοκ - άμυνα. Οι πράσινοι έχουν να δώσουν ακόμα αγώνες με τον Φοίνικα Σύρου στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη και με τον Ολυμπιακό στο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.
Ο Ηρακλής μετά την ήττα του μπήκε σε περιπέτειες ακόμα και για την παραμονή του στην 8αδα. Η ομάδα της Χαλκίδας μετράει 6 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και έμεινε καθηλωμένη στους 27 βαθμούς αλλά με πλεονέκτημα στην τετραπλή ισοβαθμία με Παμβοχαϊκό, Εθνικό Πειραιώς και Νίκη Αιγινίου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχει ακόμα να δώσει αγώνες με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και με τη Νίκη Αιγινίου στην Χαλκίδα. Ηρωική μορφή του σημερινού αγώνα ήταν ο Θοδωρής Τσαδήμας ο οποίος ήταν κορυφαίος του Ηρακλή Χαλκίδας παρότι αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο ξεκίνημα με τον Ηρακλή να έχει και προβάδισμα με 9-6. Ο Μότα ξεκίνησε αλλά στο 1-3 ζήτησε αλλαγή και μπήκε ο Κολτσιάκης. Ο Ηρακλής ήταν μπροστά μέχρι το 11-10, ενώ στο 13-13 το σερβίς του Καρντόσο έκανε σερί 3-0 και οι πράσινοι σε κρίσιμο σημείο ξέφυγαν 16-13. Ακολούθησε νέος άσσος του Δρογκάρη για το 20-15, ο Ηρακλής μείωσε 23-22 με Γκόμεζ και δύο λάθη των πρασίνων αλλά ο Τζόνσον και ο Καρντόσο με άσσο έκαναν το 25-22 και το 1-0 σετ.
Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ με τον Παναθηναϊκό από το 6-4 να έχει συνέχεια σταθερό προβάδισμα δύο πόντων. Ο Ηρακλής είχε κόντρα επίθεση με τον Πεντράο αλλά έκανε παράβαση και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 21-18 ενώ στη συνέχεια ο Καρντόσο πήρε νέο άσσο για το 22-18 και το σετ έκλεισε 25-20 με επίθεση του Μπατατζίμ.
Στο 3ο σετ οι πράσινοι με τον Μπατατζίμ στο σερβίς ξεκίνησαν με προβάδισμα 7-1 «παγώνοντας» κάθε διάθεση του Ηρακλή για ανατροπή. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση ισορρόπησε τον αγώνα και από το 14-7 με άσσο του Γκελίνσκι και δύο κοντρες του Γκόμεζ μείωσε 14-10. Η διαφορά μειώθηκε και στο -2 (17-19) με τον άσσο του Γκόμεζ αλλά ο Μπατατζίμ με επίθεση και ο Πανταλέων με μπλοκ άνοιξαν και πάλι το δρόμο για το 21-17. Ο Ηρακλής με σερί 3-0 από Γκόμεζ, Πεντράο, Χαραλαμπίδη και το σερβίς του τελευταίου ισοφάρισε 22-22. Ο Μπατατζίμ με ελεγχόμενο μπλοκ άουτ έκανε το 23-22 για τον Παναθηναϊκό, ο Γκόμεζ ισοφάρισε 23-23 αλλά ο Τζόνσον πήρε την αλλαγή για το 24-23 και το σετ και ο αγώνας τελείωσε με μπλοκ του Σιλμπερνάγκελ στον Πεντράο για το 25-23 και το 3-0.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Νικολόπουλος.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 13-16, 16-21, 22-25
2ο σετ: 6-8, 14-16, 18-21, 20-25
3ο σετ: 2-8, 12-16, 17-21, 23-25

*Οι πόντοι του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν από 4 άσσους, 35 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 7 άσσους, 42 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (22-25, 20-25, 23-25) σε 83'
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Χαραλαμπίδης 4 (3/5 επ., 1 άσσος), Δεληπρίμης 6 (5/11 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ. - 26% άριστες), Γκόμεζ 20 (19/35 επ., 1 άσσος), Μότα, Γκελίνσκι 1 (άσσος), Πεντράο 8 (4/12 επ., 4 μπλοκ) / Τσαδήμας (λ, 45% υπ. - 27% άριστες), Μιχαλόπουλος (λ), Κολτσιάκης 7 (4/16 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 50% άριστες), Αναστασόπουλος (67% υπ. - 67% άριστες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Ανδρεόπουλος): Τζόνσον 13 (12/26 επ., 1 άσσος), Σιλμπενάγκελ 6 (4/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Δρογκάρης 2 (1/1 επ., 1 άσσος), Καρντόσο 14 (11/23 επ., 3 άσσοι, 71% υπ. - 29% άριστες), Μπατατζίμ 9 (8/14 επ., 1 άσσος, 63% υπ. - 25% άριστες), Πανταλέων 11 (6/10 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 50% υπ. - 31% άριστες), Μπέλος, Ανδρεόπουλος (80% υπ. - 20% άριστες).

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Είμαι πολύ απογοητευμένος μετά και την απώλεια του Μότα. Μας επηρέασε η απουσία του χωρίς αυτό να είναι και δικαιολογία. Θέλουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να μείνουμε στα πλέι οφ αλλά αυτό δε μας εξασφαλίζει και ένα καλό πλασάρισμα στη φάση του 1-8. Θα προσπαθήσουμε να αντιστέψουμε την κατάσταση. Δώσαμε αγώνα δρόμου για να παίξει ο Μότα αλλά δεν ήταν έτοιμος και δεν ήθελα να ρισκάρω την υγεία του στο φόβο βέβαια και κάποιας υποτροπής».
Ο ακραίος του Ηρακλή Χαλκίδας Νίκος Δεληπρίμης δήλωσε: «Αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια. Όταν λείπει ένας από τους καλύτερους παίκτες μας είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό του. Είμαστε στεναχωρημένοι από το αποτέλεσμα αλλά συνεχίζουμε. Προσπαθούμε και θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά όπως την ξεκινήσαμε. Ο στόχος είναι να παραμείνουμε στην οκτάδα».
Ο λίμπερο του Ηρακλή Χαλκίδας Θοδωρής Τσαδήμας που αγωνίστηκε με πυρετό είπε: «Δεν ήμασταν καλοί σήμερα. Μας πίεσε πολύ στο σερβίς ο Παναθηναϊκού. Είχαμε κενά στα κρίσιμα σημεία. Δυστυχώς μετά και από αυτή την ήττα μπαίνουμε σε περιπέτειες. Δυσκολευόμαστε να πάρουμε την αλλαγή. Τα περιθώρια στένεψαν. Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε την 8αδα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση έχουμε αρνητικό σερί από ήττες και πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα αυτό. Πράγματι αγωνίστηκα με πυρετό. Δε μετράει η δική μου απόδοση αλλά το αποτέλεσμα της ομάδας».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν καλή. Με το σερβίς το μπλοκ περιορίσαμε τον Ηρακλή. Υπήρχε και η απουσία του Μότα που έκανε πιο εύκολα το έργο μας. Είναι μία νίκη που βοηθάει το στόχο μας που είναι να καλύψουμε την βαθμολογία ενόψει των πλέι άουτ. Μπορεί να την καλύψαμε με τον Εθνικό αλλά ακόμα δεν τελειώσαμε, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες και τη βελτίωση της ομάδας. Μην ξεχνάτε πως φτιάξαμε μία ομάδα τον Σεπτέμβριο και μία τον Γενάρη με τη βοήθεια των ανθρώπων που μας βοηθούν. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και στην Χαλκίδα και γενικά που είναι και πάλι κοντά μας. Μας βοηθάει το τραγούδι τους. Αυτό το τραγούδι δεν έχει υβριστικά συνθήματα, μας δίνει ρυθμό, μας σπρώχνει και μας βοηθάει. Η κλήρωση του κυπέλλου ασφαλώς ήταν η καλύτερη δυνατή σε σύγκριση με τις άλλες δύο ομάδες. Αυτό δε σημαίνει πως ο Ηρακλής δεν είναι καλή ομάδα. Δείτε που είναι στη βαθμολογία. Το κύπελλο είναι ακόμα μακριά. Θα μας απασχολήσει όταν θα έρθει η ώρα».
Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Δρογκάρης τόνισε: «Κάθε εβδομάδα δουλεύουμε στις αδυναμίες μας πολύ σκληρά και τις βελτιώνουμε. Σήμερα βγάλαμε ψυχή, πάθος και ένταση στο παιχνίδι μας, κάτι που δεν έδειξε τόσο η Χαλκίδα. Ήμασταν καλύτεροι και μπορέσαμε να σταματήσουμε τα ατού του Ηρακλή Χαλκίδας. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Τον καλώ να έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Κυψέλη με τον Φοίνικα Σύρου. Η κλήρωση του κυπέλλου ήταν καλή τηρουμένων των αναλογιών αλλά ο Ηρακλής είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο κύπελλο, είναι ένας αγώνας και όλα μπορούν να γίνουν».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ:



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: