Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

0 ΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ...

Απάντηση στην ανακοίνωση, μνημείο θράσους και προσπάθειας τρομοκράτησης φιλάθλων και ΜΜΕ.

Σκέφτηκα πολύ πριν μπω στη διαδικασία να απαντήσω στην ανακοίνωση μνημείο θράσους, τζάμπα μαγκιάς, προσπάθεια τρομοκράτησης των ΜΜΕ και φίμωσης των φιλάθλων της ομάδας. Πριν από λίγες ημέρες είχα καταλήξει ότι πλέον δεν αξίζει το κόπο να ασχολείται κάποιος με τη συγκεκριμένη διοίκηση, αλλά μάλλον θεωρούν τη στάση αυτή ως αδυναμία.
Όσα διαβάσετε παρακάτω νομίζω ότι εξηγούν πως διοικείται αυτός ο ιστορικός σύλλογος , τη νοοτροπία που έχουν κάποια μέλη του ΔΣ και γίνεται κατανοητό γιατί ενώ ο στόχος ήταν η άνοδος στο τέλος θα πρέπει να ανάψουμε λαμπάδα (στους ποδοσφαιριστές και μόνο) αν τελικά η Χαλκίδα παραμείνει στη κατηγορία.
Το μέλος του ΔΣ του ΑΟ Χαλκίς Αλέκο Σιγανό τον γνώριζα μόνο εξ όψεως μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Η πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν τον Αύγουστο όταν με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και μου είπε: «Θέλω να σας πληροφορήσω ότι είμαστε η πρώτη ομάδα που καταθέσαμε 300.000 ευρώ για τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου»
Λίγες μέρες αργότερα όταν η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως μόνο Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης κατέθεσαν την εγγυητική του τηλεφώνησα για να ρωτήσω τι έχει συμβεί, μου απάντησε ότι ήταν διαδικαστικό το θέμα και ότι μέχρι το τέλος της ημέρας η εγγυητική θα εκδιδόταν και η ΕΠΟ θα τη δεχόταν έστω και εκπρόθεσμα.
Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είχε τη παραμικρή δόση αλήθειας.
Η σύζυγος του και υπάλληλος του συλλόγου είχε φροντίσει κι εκείνη να συστηθεί με το δικό της τρόπο. Πρώτα με πήρε τηλέφωνο και απαίτησε να της πω από πού πληροφορήθηκα τη μεταγραφή του Πάρη Παλιάτσιου επειδή την έμαθα και τη δημοσίευσα πριν ανακοινωθεί επίσημα.
Λίγο καιρό αργότερα σε άρθρο μου με τίτλο «Φιάσκο η εγγυητική», αναρωτήθηκε με σχόλιο της κάτω από την ανάρτηση : «Να δω που θα κρυφτείς όταν η διοίκηση Τσαγκάρη δικαιωθεί».
Πριν από λίγες ημέρες ξανά ο κ. Σιγανός μου τηλεφώνησε για να με εγκαλέσει γιατί η ανακοίνωση του συνδέσμου φιλάθλων Χαλκίδας που δημοσίευσα (όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ) δεν έφερε την υπογραφή κάποιου μέλους του. Λίγο πριν κλείσει κάτι ψέλλισε για νομικούς συμβούλους και δικαστήρια.
Οπότε η ανακοίνωση-τζάμπα μαγκιά του ΑΟ Χαλκίς δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη. Έχουμε πλέον συνηθίσει το παραλογισμό τους. Αντί να κοιτάξουν πως θα σώσουν την ομάδα (που θα ανέβαζαν στη football league) βλέπουν παντού φαντάσματα και απειλούν.
Ας πάμε λοιπόν στην ουσία της ανακοίνωσης των διοικούντων.
Η διοίκηση λοιπόν ζητάει από τα ΜΜΕ την ευθύνη για τον σύνδεσμο φιλάθλων του συλλόγου της. Πραγματικά επικό.
Είναι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ η αρμόδια αρχή για να διαπιστώσει αν ο σύνδεσμος έχει καταστατικό ?
Μήπως σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνες για τους οπαδούς τους είναι οι ίδιες οι ομάδες.
Αλλά, όταν οι φίλαθλοι τους αποθέωναν ήταν καλά και τώρα που τους κάνουν κριτική τους πειράζει και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα ΜΜΕ για να τους φιμώσουν.
Διευκρινίζω τον σύνδεσμο που στο ίδιο πούλμαν ταξιδεύουν μαζί εκτός έδρας, τον σύνδεσμο που μαζί στηρίζουν την ομάδα στους εντός έδρας αγώνες και προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τα μέλη του.
Που έχουν ξαναδεί ανακοίνωση οπαδών να φέρει υπογραφή. Υπογράφει μήπως φυσικό πρόσωπο κάποια ανακοίνωση της Θύρας 7, της 13, της θύρας 4 ή της Οriginal ? Τι όμως πείραξε τη διοίκηση στην ανακοίνωση των φιλάθλων. Μήπως ότι αναφέρθηκε η υπάλληλος του συλλόγου ως έμμισθη?
Το να πληρώνεται κάποιος για τη δουλειά που κάνει είναι φυσιολογικό. Το να το παίζει όμως εθελοντής αλλά παράλληλα να πιστώνονται στο λογαριασμό του χρήματα από τον σύλλογο ίσως να τον πειράζει, ότι κάποιοι ξέρουν και δεν μασάνε από δήθεν «ηρωισμούς» .
Πάμε και παρακάτω.
Οι διοικούντες τώρα ανακάλυψαν ότι ο ΑΟ Χαλκίς είναι ερασιτεχνικό σωματείο. Γιατί κατηγορούν τους επιχειρηματίες ότι δεν βοηθούν οικονομικά. Οι ίδιοι δεν δήλωναν ότι η σεζόν έχει εξασφαλιστεί οικονομικά ?
Ποιος μπορεί να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να φταίνε οι φίλαθλοι που κάνουν κριτική και δεν πάνε στο γήπεδο, οι επιχειρηματίες που δεν στηρίζουν, οι φορείς, τα ΜΜΕ, οι παίκτες που φεύγουν και να μην ευθύνονται ποτέ οι διοικούντες?
Έχουν μάθει να μοιράζουν τις ευθύνες δεξιά κι αριστερά για τα δικά τους λάθη. Πρόσφατα ο Γιώργος Τσαγκάρης δήλωσε στην «Ευβοϊκή Γνώμη» ότι έδωσε συνέντευξη σε κάποιο ΜΜΕ και δεν δημοσιεύθηκε. Όποιος τον άκουσε θα πίστεψε ότι φιμώθηκε.
Δεν είπε όμως ότι ζήτησε ο ίδιος να δώσει συνέντευξη στο starsports επειδή θέλησε να «καθαρίσει» το όνομα του για το θέμα της εγγυητικής, λέγοντας ότι θα πει τι ακριβώς συνέβη. Πραγματικά είπε πολλά και κατηγόρησε μέλη του ΔΣ, τον πρώην προπονητή και ποδοσφαιριστές.
Ξαφνικά όμως άλλαξε γνώμη και έστειλε μια άλλη συνέντευξη, έτοιμη και είχε την απαίτηση να δημοσιευθεί . Και αντί να πει ευχαριστώ που δεν δημοσίευσα την αρχική και σεβάστηκα το ότι μετάνιωσε, κατήγγειλε λογοκρισία.
Νομίζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να το δεχθούν. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός.
Ας μας απαντήσουν αν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι Αναγνωστάκης και Τσαγκάρης συνεννοούνται πλέον με εξώδικα για το ποιος είναι ο πρόεδρος. Όχι γιατί θέλουν και οι δυο να είναι, αλλά επειδή δεν θέλει κανένας τους.
Αν κάποιος ήθελε να κάνει πόλεμο σε αυτή τη διοίκηση θα ήταν τόσο εύκολο. Θα είχε ένα θέμα την ημέρα για να ασχολείται. Από τη λαχειοφόρο που θα γίνει με κλήρωση στο γήπεδο και όχι με το λαϊκό λαχείο, μέχρι τους Μαυρονάσιους που ήρθαν και έφυγαν χωρίς μια εξήγηση.
Όλα τα παραπάνω εξηγούν πολλά. Εξηγούν πως τόσο ελαφρά έβαλαν στόχο τη Β΄εθνική δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες και σίγουρα εξηγεί πως η ομάδα παλεύει πλέον για τη σωτηρία.
Και τώρα που οι φίλαθλοι, τα ΜΜΕ και όποιος άλλος τους θυμίζει αυτά που έλεγαν και αυτά που πράττουν, βρίσκεται απέναντι. Χρησιμοποιούν δε το αστείο επιχείρημα «ελάτε να πάρετε εσείς την ομάδα». Λες και τους υποχρέωσε κανένας να μπουν στο ΔΣ.
ΥΓ: Η σωστή απάντηση στην ερώτηση για το αν μπήκαν χρήματα στα ταμεία από τη … «Βόρεια Ελλάδα», είναι ένα ξερό «Όχι»
Όταν αρχίζεις τα δεν ξέρω, δεν είμαι αρμόδιος, θα πρέπει να σας απαντήσει ο ταμίας , τότε άστα να πάνε και πήγαινε να πιεις καμιά Μπύρο.

Γιώργος Γιώτας

Πηγή: starsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: