Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

0 Ν. ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗΣ: Ντροπή αυτό που έγινε στο Βόλο, στόχος η παραμονή

Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Α2 Ανδρών ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και ΝΟ Χαλκίδας. Αν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στα ίσα με σκορ 7-7, στο δεύτερο μέρος ο Βόλος πέτυχε 12 (!) γκολ δεχόμενος μόνο ένα και έφτασε στο ευρύ 19-8.
Πάντως, το παιχνίδι στιγματίστηκε από δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν η αποβολή με αντικατάσταση του Νίκου Μερκουριάδη για διαμαρτυρία και η δεύτερη ήταν η αγκωνιά που δέχθηκε ο Πάρης Γάτος και είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου έκανε τέσσερα ράμματα.
Ο Νίκος Μερκουριάδης της ομάδας της Χαλκίδας, μιλώντας στο pisina.net, αναφέρθηκε τόσο στο ξεκίνημα της ομάδας του αγωνιστικά, όσο και στο περιστατικό της Κυριακής με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον διαιτητή Κυράνη, εκφράζοντας ένα δριμύ «κατηγορώ» για τις ενέργειές του.
«Στο πρώτο ματς της σεζόν ξέραμε πως θα κυλήσουν έτσι τα πράγματα, αφού είχαμε κάνει προετοιμασία μόλις 5 εβδομάδες λόγω του κλειστού κολυμβητηρίου. Εμείς ξεκινάμε τη σεζόν και μέσα από τα διαδοχικά παιχνίδια ουσιαστικά προπονούμαστε και βρίσκουμε ρυθμό. Με το Βόλο, στην αρχή ήμασταν καλύτεροι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, και πέντε λεπτά πριν το τέλος, βγήκαμε δύο βασικοί παίκτες εκτός και έτσι το παιχνίδι ουσιαστικά χάθηκε, αφού ούτως ή άλλως είμαστε λίγοι παίκτες στην ομάδα και δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Τώρα το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα θα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, όπου οι απουσίες μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, αφού ο ΝΟΠ δουλεύει καθημερινά, έχει πολύ καλή λειτουργία και είναι μια δυνατή ομάδα».
Για το περιστατικό της αποβολής του, τόνισε: «Γράφτηκε στο φύλλο αγώνος ότι εγώ διαμαρτυρήθηκα σε μια φάση, ενώ εκείνο που είπα στο διαιτητή ήταν απλώς ότι τραβάμε το παιχνίδι σε βίντεο. Αρχικά με παρατήρησε με κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και μου έδειξε κόκκινη. Μέχρι και τα παιδιά του Βόλου παραξενεύτηκαν και δεν κατάλαβαν την απόφαση του διαιτητή. Μετά το ματς πήγα να ρωτήσω το διαιτητή τι έγραψε στο φύλλο αγώνος και μου απάντησε «Θα δεις μετά, φύγε από εδώ». Απομακρύνθηκα και μετά τελικά διάβασα ότι γράφτηκε πως διαμαρτυρήθηκα παρατεταμένα και τον απείλησα πως θα φάει ξύλο. Κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη φυσικά και όταν πήγα να ζητήσω το λόγο, είχε φύγει. Ο άλλος διαιτητής αλλά και ο αλυτάρχης μου είπαν πως δεν γνώριζαν τίποτα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ενώ παρατηρητής διαιτησίας δεν υπήρχε καν. Ουσιαστικά, ο διαιτητής πήγε να δικαιολογήσει το λάθος του κάνοντας ψευδή κατάθεση και αυτό το θεωρώ άνανδρο, όμως όταν πήραμε τηλέφωνο στα γραφεία της ομάδας μας να δούμε τι μπορεί να γίνει, μας είπαν πως από τη στιγμή που παρατηρητής δεν υπήρχε, δεν μπορούμε να κανουμε κάτι. Εγώ παίζω πολλά χρόνια πόλο και το αγαπώ πολύ, όμως κάποιοι άνθρωποι σε κάνουν να σιχαθείς την κατάσταση».
Για τον τραυματισμό του Γάτου: «Στην ίδια φάση με την αποβολή μου, ο Γάτος είχε μια αψιμαχία και δέχθηκε αγκωνιά στο πρόσωπο έξω από το νερό, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ράμματα. Λογικά, θα μείνει εκτός για το επόμενο παιχνίδι μόνο, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε με σιγουριά».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τους στόχους του ΝΟ Χαλκίδας για φέτος, ο Νίκος Μερκουριάδης υπογράμμισε: «Στόχος όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι η παραμονή. Αρχικά είχαμε θέσει και ως στόχο τα play-off, όμως τώρα ακόμα αυτό μοιάζει δύσκολο αφού το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Θα δούμε στην πορεία».

Πηγή: pisina.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: