Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

0 ΑΟΧ: Συνέντευξη τύπου Αυλωνίτη (16/3/17)

Χαλκίς χτίζει σιγά σιγά χαρακτήρα και παίρνει αποτελέσματα ακόμα κι όταν δεν έχει καλή απόδοση. Ο προπονητής των νερατζούρι Αντώνης Αυλωνίτης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από κάθε ματς μίλησε για το κυριακάτικο ματς με τον Παναργειακό, για την αντίδραση των παικτών του στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με την Ερμιονίδα, για τους φιλάθλους αλλά και για τις πληρωμές που έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ο Φάμπιο Μπαλού (στη φωτό με τον φροντιστή της ομάδας Ντίνο Λύκο) επιστρέφει στο αρχικό σχήμα του ΑΟΧ ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Παναργειακό στο Άργος, την ερχόμενη Κυριακή. Ο Βραζιλιάνος εξέτισε την ποινή της 1 αγωνιστικής (δεν έπαιξε κόντρα στην Ερμιονίδα), αλλά αυτή τη φορά -λόγω τιμωρίας- θα λείψει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του 3ου ομίλου, Δημήτρης Βεζιρτζόγλου. Ο Μπαλού θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, ο Ανέστης ακριβώς πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο και στις πτέρυγες σίγουρος είναι ο Πολίτης, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Βαλκάνο, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.
Όσον αφορά τους στρατευμένους, οι ενέργειες από πλευράς διοίκησης προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια και ν' ακολουθήσουν την αποστολή είναι δεδομένες, αλλά το γεγονός ότι οι Ντελέκος, Στεργιανός και Κακαβάς είναι νεοσύλλεκτοι δυσκολεύει τη συγκεκριμένη προοπτική. Άλλωστε, ο Ντελέκος που παρουσιάστηκε στο στρατό τη Δευτέρα δεν έχει κάνει καμία προπόνηση την τρέχουσα εβδομάδα και δύσκολα θα δώσει το "παρών" στο Άργος. Να σημειώσουμε ότι ο Ντελέκος παρουσιάστηκε στη Λαμία, ενώ οι Στεργιανός και Κακαβάς παρουσιάστηκαν χθες (16/3) πιο ...κοντά, στον Αυλώνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αυλωνίτη:

Για το εντός έδρας νικηφόρο παιχνίδι με την Ερμιονίδα: «Η Ερμιονίδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από ότι εμείς. Αυτό μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, ειδικά στο χώρο του κέντρου. Είχαν περισσότερη κίνηση και μπορούσαν να βγάλουν στον χώρο του κέντρου εύκολα ένα πασάρισμα στον ξεμαρκάριστο παίκτη, που ήταν και το πλεονέκτημα τους. Με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο σκορ με τον αμυντικό τους χαφ τον Παπαϊωάννου, ο οποίος δέχθηκε την μπάλα μετά από διείσδυση του Αποστολίδη, ο οποίος αφού δεν βρήκε χώρο γύρισε προς τα πίσω και τον βρήκε έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Ντουμάνη. Αλλά ευτυχώς υπήρχε η αντίδραση. Σε δύο περιπτώσεις: ένα ακυρωθέν γκολ, το οποίο το είδα στο βίντεο και νομίζω ότι είναι πεντακάθαρο και το γκολ της ισοφάρισης. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε παίκτη παραπάνω από την άμυνα, σπρώχνοντας στο χώρο του κέντρου και λίγο πιο μπροστά οι υπόλοιποι. Με αποτέλεσμα στα στόπερ ο Βεζιρτζόγλου μαζί με τον Ανέστη να κόψουν τις εύκολες φάσεις των Τζιέρη και Νώτη. Τα μπακ να είναι καλά κλεισμένα από Πολίτη και Βαλκάνο. Βγάλαμε παίκτη παραπάνω στο χώρο του κέντρου και έτσι διακόπηκε η κυκλοφορία της Ερμιονίδας. Κλέβαμε την μπάλα πάρα πολύ εύκολα. Μπήκαμε μπροστά με τα ‘σπεσιαλιτέ’ μας, τα στημένα και τελειώσαμε με ένα καταπληκτικό γκολ. Βέβαια αν σε δύο περιπτώσεις, η μία ο Χατζηστάμου και άλλη μία ο Πολίτης, αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμη ένα γκολ. Τέλος καλό, όλα καλά».
Για τον κόσμο που έφυγε ευχαριστημένος μετά το τέλος του αγώνα: «Αυτό θέλουμε και εμείς, να φεύγουν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι. Είναι ευχαρίστηση και δική μας, οι θεατές να είναι ευχαριστημένοι. Βέβαια ξέρετε καμιά φορά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η ουσία και το αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να το κατανοούν μερικοί. Το ζήτημα είναι τι παίρνεις από το ποδόσφαιρο, όχι μόνο τι προσφέρεις. Και βαθμολογικά και αγωνιστικά. Η ομάδα σιγά-σιγά χτίζει να είναι πανέξυπνη και να παίρνει κάποιες φορές αποτελέσματα, μη έχοντας πολύ καλή απόδοση».
Για το αν ανησύχησε για την έκβαση του αγώνα με την Ερμιονίδα: «Η ανησυχία στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντοτε. Παράδειγμα τρανό το χθεσινό με την Μονακό στο δεύτερο ημίχρονο, που ελάχιστες φορές επισκέφθηκε την εστία της Μαντσέστερ Σίτυ, αλλά σε μια από αυτές κέρδισε την πρόκριση και δέκα εκατομμύρια ευρώ. Λίγο νοιάζει αν ήταν πολύ καλή στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν πολύ καλή στο πρώτο και πολύ καλή και στο δεύτερο. Στο δεύτερο όμως πήρε την πρόκριση. Όλα πρέπει να μεταφραστούν στο γκολ για να έχουν αξία. Εκεί έχουμε ένα προβληματάκι, που έχουν όλες οι ομάδες. Δεν είναι εύκολο».
Για την αντίδραση της ομάδας στο κομμάτι της ψυχολογίας όταν έμεινε πίσω στο σκορ: «Η ψυχολογία μιας ομάδας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο για να πας καλά, σαν ομάδα και σαν παίχτες. Αυτό το έχουμε μεταδώσει και πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο. Ότι η αξία ενός ποδοσφαιριστή ή μιας ομάδος είναι το πόσο γρήγορα θα σηκωθεί όταν πέσει. Αυτό έχουμε περάσει από τα αποδυτήρια. Μας ήρθε η ανάποδη και φάνηκε πόσο έτοιμοι είμαστε. Μάλιστα το φώναξα και εγώ».
Για το ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναργειακό: «Για τους Παναργειακούς έχει χαρακτηριστεί ματς της χρονιάς. Για μας είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, βεβαίως με την ίδια σοβαρότητα. Παρά τα όποια προβλήματα που έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε μέσα και να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να πάμε να κερδίσουμε. Προβλήματα υπάρχουνε, αλλά όλες οι ομάδες του κόσμου έχουν προβλήματα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό έχουμε 24 παιδιά, ώστε οι υπόλοιποι να μπορούν να μας δίνουν λύσεις. Ήταν πλήγμα που αυτή την στιγμή έφυγαν τρία παιδιά για φαντάροι, όπως και η κάρτα του Βεζιρτζόγλου και ο τραυματισμός του Βαλκάνου. Από τους πέντε, οι τέσσερις είναι παίκτες από την αρχική ενδεκάδα. Όταν λείπουν τα 4/11 της ενδεκάδας είναι λίγο δύσκολο να βρεις τα πατήματα σου.
Το Άργος έρχεται από τρία συνεχόμενα παιχνίδια με νίκες. Κέρδισε την Παναχαϊκή 2-0, την Θήβα 2-1 και τον Φωστήρα 1-2. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα τους δώσει ώθηση ο κόσμος και έχουν καλή ψυχολογία, αλλά ξέρουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια καλή ομάδα. Και θα κοιτάξουμε εμείς να περιορίσουμε τα δικά μας λάθη και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη των αντιπάλων. Η επιθετική τους τετράδα (Παναγιωτόπουλος, Καλογερής, Παπουτσής και Ραχίμ) είναι πολύ καλή. Μπορούν να σου κάνουν την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Αλλά και στην αντίπαλη όχθη και τα δικά μας παιδιά έχουν αποδείξει ότι είναι ικανά να αναχαιτίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο».
Για τους τρεις φαντάρους: «Ευελπιστούμε πως θα τους έχουμε στην διάθεση μας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το θέμα είναι ότι ο Ντελέκος θα είναι πέντε μέρες χωρίς προπόνηση. Του είπα να κάνει κάποια πράγματα μέσα στο στρατόπεδο αν βρει χρόνο, αλλά είναι δύσκολο γιατί είναι νεοσύλλεκτος».
Για τον Βαλκάνο: «Έχει μπει στο ρυθμό των προπονήσεων. Δεν είναι 100% έτοιμος».
Για τον αντικαταστάτη του Βεζιρτζόγλου: «Θα είναι ο Μπαλού. Όπως παίξαμε στον Φωστήρα και στην Πύλο. Και πίσω του ο Ανέστης».
Για αν βοηθάει την ομάδα το γεγονός πως οι παίχτες είναι τακτοποιημένοι οικονομικά και πληρωμένοι ακόμη και για τον Μάρτιο: «Είναι θετικότατη εξέλιξη και μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Νομίζω ότι αυτό δεν δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις για μας και ούτε αλλάζει κάτι. Γιατί στο ποδόσφαιρο τυχαίνει καμιά φορά να είσαι απλήρωτος και να κερδίζεις και να είσαι πληρωμένος και να σου έρχεται το ανάποδο. Συμβαίνουν αυτά. Αυτά θα πρέπει να το καταλαβαίνουν και στη διοίκηση. Δεν σημαίνει πληρώνω-κερδίζω και δεν πληρώνω-χάνω.
Όταν είσαι πληρωμένος έχεις άλλο ηθικό. Είσαι πιο ισορροπημένος. Παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις, είσαι πιο ήρεμος. Το ότι ακούστηκε ότι η ομάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για να έρθουν καλοί παίχτες την επόμενη χρονιά. Με μια θέση στην τετράδα, πιστοποιείς για την επόμενη. Και όταν κρατήσεις τους παίκτες σου και κάνεις και κάποιες καλές μεταγραφές, οι αντίπαλες ομάδες διστάζουν να ρίξουν κάποια χρήματα επιπλέον. Σου λέει ‘είναι η σειρά της’, όπως λέγαμε φέτος για την Παναχαϊκή. Δηλαδή κάθε συμβόλαιο καλό του παίκτη πιστοποιεί για την επόμενη χρονιά, έτσι και κάθε καλή χρονιά της ομάδος δίνει το ερέθισμα για την επόμενη».
Για το αν θα έχει κόσμο και στο Άργος η ομάδα: «Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 65-70 άτομα. Είναι πιθανό να βάλουμε και δεύτερο πούλμαν».

Πηγές:
starsports.gr
www.egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: