Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

0 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΟΧ 15/2/2017

Ο ΑΟ Χαλκίς ετοιμάζεται για μία ...τριάδα εκτός έδρας δύσκολων αγώνων με Φωστήρα, Παναρκαδικό και Τσικλητήρα Πύλου. Στο μεταξύ, από την προηγούμενη εβδομάδα, στον ΑΟΧ θεσπίστηκε μία συνέντευξη τύπου του προπονητή Αντώνη Αυλωνίτη, ο οποίος τοποθετείται επί αγωνιστικών ζητημάτων και αναφέρεται στο προηγούμενο, αλλά και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας. Στη χθεσινή συνέντευξη, όμως, ο Αυλωνίτης είχε στο πλευρό του τον πρόεδρο Γιάννη Ελευθεριάδη, σε μία κοινή εμφάνιση με ...νόημα. Τις τελευταίες μέρες ο ΑΟΧ δέχεται κραδασμούς, κυρίως μετά τη λύση της συνεργασίας με την εταιρία EnG (ρεπορτάζ θα διαβάσετε στην έντυπη «Γνώμη» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 17 Φλεβάρη). Έτσι, η κοινή εμφάνιση του διοικητικού και του τεχνικού ηγέτη της ομάδας ενδεχομένως να ήθελε να περάσει ...πολλαπλά μηνύματα, με βασικότερο όλων, ότι ο ΑΟΧ ενωμένος θα επιδιώξει να αντέξει στις «κακουχίες» σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον σύλλογο.

«Ο πρόεδρος τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ομάδα»
«Αυτός ο άνθρωπος έχει δύο μαγαζιά και δεν τον ...βλέπουν διότι τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον ΑΟΧ» είπε ο Αυλωνίτης για τον Ελευθεριάδη, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας της Εύβοιας έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έναν νέο κύκλο επαφών στην Αθήνα (αλλά και στην Εύβοια) προκειμένου να βρεθούν αρωγοί και «σύμμαχοι» στη φετινή προσπάθεια.

«Με τη Θήβα αδρανήσαμε ένα δεκάλεπτο και στη φάση του γκολ»
Όσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, ο Αντώνης Αυλωνίτης αναφέρθηκε στο περασμένο ντέρμπι με τη Θήβα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο του β' ημιχρόνου που δεχτήκαμε δύο φάσεις από στημένα».

«4-2-3-1...Έτσι παίζουμε»
Ο Αυλωνίτης -βάση του έμψυχου υλικού που καλείται να διαχειριστεί υπεραμύνθηκε των επιλογών του, αλλά και τον σχηματισμό (4-2-3-1) με τον οποίο παρατάσσει την ομάδα. «Δεν είναι δύσκολο να το αλλάξουμε όποτε θέλουμε σε 4-4-2 ή 3-5-2, αλλά ένας προπονητής επιλέγει το σύστημα ανάλογα με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του» είπε ο Χαλκιδέος κόουτς, ενώ στάθηκε στην αναγκαιότητα, ο ΑΟΧ να βρει περισσότερες ...διεξόδους στο παιχνίδι του από τις πτέρυγες (εκεί που βασικοί και αναντικατάστατοι έχουν γίνει οι Πολίτης και Βαλκάνος).

«Στην κορυφή ο Βεζιρτζόγλου πρέπει να αξιοποιηθεί»
Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε και στον Βεζιρτζόγλου, λέγοντας ότι όσο στην ομάδα υπήρχε ο Κρολ (σ.σ. ο Πολωνός έπαιζε στην κορυφή), ο Βεζιρτζόγλου ως αριστερός εξτρέμ είχε το χώρο να κινηθεί και να αξιοποιήσει το «ένας εναντίον ενός» (σημειωτέον ο Κρολ την Κυριακή θα τεθεί αντίπαλος του ΑΟΧ, καθώς έγινε «φονέας», φορώντας τη φανέλα του Φωστήρα). Στην περίπτωση όμως, που ο «Βέζι» ...κολλάει πάνω στα αντίπαλα στόπερ, θα πρέπει να τροφοδοτηθεί κατάλληλα από τους χαφ και τους εξτρέμ για να γίνει απειλητικός και να σκοράρει.

«Ψάχνω τον αντι-Πολίτη για το ματς στον Ταύρο»
Πάντως, η απουσία του Λάμπρου Πολίτη από το επερχόμενο ματς στον Ταύρο βάζει σε σκέψεις τον Αυλωνίτη, που ακόμη δεν έχει κατασταλάξει για το πώς θα καλύψει το κενό του.
Σε περίπτωση που επαναφέρει τον Βεζιρτζόγλου αριστερά, στην ομάδα δεύτερος καθαρόαιμος φορ δεν υπάρχει και τη δεδομένη στιγμή, στην κορυφή, η ...πιο ενδεδειγμένη λύση ακούει στο όνομα Φάμπιο Μπαλού, μιας και ο Θεόφιλος Σάμαρης βρίσκεται ...πίσω στο κομμάτι της φυσική κατάστασης.

«Με τη Θήβα περίμενα περισσότερα από τον Μπαλού»
Ο Μπαλού πάντως, σε ρόλο «δεκαριού» στο ντέρμπι με τη Θήβα κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν ικανοποίησε το τεχνικό τιμ, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

«Έξω από το ...χορό, είναι όλα εύκολα»
Σε γενικές γραμμές ο Αυλωνίτης χαρακτήρισε τις ομάδες του 3ου ομίλου ...μαχητικές με έμπειρους παίκτες (σ.σ. ακόμα κι αυτές που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία) κι επέμεινε ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι δυσκολοκατάβλητοι, κόντρα στις εκτιμήσεις των ...προπονητών της κερκίδας που τα βλέπουν όλα ...εύκολα.
«Στα περισσότερα παιχνίδια η μία ομάδα προσπαθεί να ...διαβάσει την άλλη, να βρει τα αδύνατα σημεία της...» συμπλήρωσε ο Αυλωνίτης στην ερώτηση ότι στους εντός έδρας αγώνες υπάρχει η αίσθηση ότι ο ΑΟΧ δεν μπαίνει δυνατά στο γήπεδο και πετάει ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να πάρει ...μπρος.

«Όταν έρθει η ώρα θα παίξουν και οι μεταγραφές»
Τέλος, σχετικά με τις τελευταίες μεταγραφές των Ζυγογιάννη, Μανωλιά, Μαυρίδη και Hazi, ο Αντώνης Αυλωνίτης ανέφερε: «Εδώ και καιρό η ομάδα στηρίζεται σε έναν κορμό 11-12 παικτών. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κούραση στα παιδιά, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα μέχρι τη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα μεσούσης της περιόδου. Κι αυτά τα παιδιά θα πάρουν τις ευκαιρίες τους όταν έρθει η ώρα. Έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Οι Μανωλιάς και Μαυρίδης είχαν κάποια προβλήματα τραυματισμών, ενώ τον Ζυγογιάννη δεν προλάβαμε να τον δηλώσουμε στην κατάσταση υγείας! Σύντομα θα τους υπολογίζω».






AO Xαλκίς: Συν. τύπου Αυλωνίτη-Ελευθεριάδη από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: