Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

1 ΦΩΣΤΗΡ 0-1 ΧΑΛΚΙΔΑ: Ταύρος και Φονεύς ο ΑΟΧ

Μεγάλο διπλό πήρε ο ΑΟ Χαλκίς, χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο του Ταύρου Αθηνών, όπου κέρδισε το Φωστήρα με 0-1. Η ομάδα της Χαλκίδας, ήταν ανώτερη, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κατάφερε να κερδίσει τους Αθηναίους, μέσα στο σπίτι τους, σε ένα γήπεδο βούρκο.
Ο Φωστήρας έπαιξε δυνατά, καθώς είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν δημιούργησε φάσεις. Οι παίχτες της Χαλκίδας ανέβηκαν πολύ στο 2ο ημίχρονο, κέρδισαν τις μονομαχίες και πήραν ένα διπλό που θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες διαστάσεις σκορ. Με αυτή τη νίκη ο ΑΟΧ έφτασε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Το φιλμ του αγώνα:
  • 19' - Από σέντρα ο Βεζυρτζόγλου βρέθηκε απέναντι απ' το Κουρεπίνη, πλάσαρε εύστοχα, αλλά ο επόπτης Γιώργος Ζερβάκης, σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ. (ΑΟΧ)
  • 42' - Σέντρα του Καλημέρη, ο Μήτκας πλάσαρε από κοντά πάνω απ' τα δοκάρια του Ντουμάνη (ΦΩΣΤΗΡ)
  • 49' - Κεφαλιά του Μπαλού, δε βρήκε στόχο. (ΑΟΧ)
  • 53' - Από εκπληκτική ασίστ του Μπαλού ο Βεζυρτζόγλου βρέθηκε λίγο πιο μέσα στη γραμμή της περιοχής, μόνος με το Κουραπένι, σούταρε απευθείας αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω απ΄ το οριζόντιο δοκάρι (ΑΟΧ)
  • 60' - Σουτ του Ανέστη, ο Κουρεπίνης έδιωξε σε κόρνερ. (ΑΟΧ)
  • 75' - Από εκτέλεση κόρνερ, ο Καραμπάς βρέθηκε λίγο έξω απ' τη μικρή περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά το Κουρεπίνη, ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Οι παίχτες της Χαλκίδας πανηγύρισαν το γκολ μπροστά στους φιλάθλους της Χαλκίδας, που ταξίδεψαν στην Αθήνα. (ΑΟΧ)
  • 79' - Σουτ του Βεζυρτζόγλου, η μπάλα πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια. (ΑΟΧ)
Απαράδεχτος ο βοηθός Γιώργος Ζερβάκης, αδίκησε τη Χαλκίδα σε πολλές φάσεις, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που ακύρωσε και καθαρό γκολ. Καλή η διαιτησία από Ατσικνούδα και Βογιατζηδάκη.
Περίπου 40 φίλαθλοι της Χαλκίδας, ταξίδεψαν στην Αθήνα και βρέθηκαν στο πλευρό του ΑΟ Χαλκίς. Ήταν οι μόνοι που ακούστηκαν στο γήπεδο του Φωστήρα, αφού οι γηπεδούχοι δεν μάζεψαν πάνω από 100 άτομα. 
Παρόλα αυτά υπήρχαν καμία 10ρια θερμόαιμοι οι οποίοι όλη την ώρα ασχολούνταν με το πάγκο της Χαλκίδας, βρίζοντας κυρίως τον Αυλωνίτη, με την αστυνομία (αυτούς τους 3) να είναι θεατές και να τους αφήνουν ανενόχλητους. 
Μετά το γκολ της Χαλκίδας, που "έτσουξε" τους φιλάθλους του Φωστήρα, τα αίματα άναψαν και οι φίλαθλοι του Φωστήρα κινήθηκαν απειλητικά στην εξέδρα της Χαλκίδας, όπου πήγε να γίνει σύρραξη μεταξύ των φιλάθλων των 2 ομάδων. Παρόλα αυτά  τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κατάσταση έμεινε στις ύβρεις και στις απειλές που αντάλλαξαν οι πλευρές των φιλάθλων. 
Σε αυτό το θέμα να επισημάνουμε ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη, κυρίως όσον αφορά τη φύλαξη του πάγκου της Χαλκίδας. Οπαδοί του Φωστήρα οι οποίοι ζήτημα να ήταν 10, είχαν κρεμαστεί πίσω απ' τον πάγκο της Χαλκίδας και έβριζαν συνέχεια. Εκεί 3 αστυνομικοί (η μία γυναίκα), καθόντουσαν και τους παρακολουθούσαν και δεν τους απομάκρυναν. Έτσι κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους, να προσπαθήσουν να ρίξουν τη ψυχολογία στο πάγκο με την ανοχή της αστυνομία, αλλά τελικά το πλήρωσαν με τη νίκη που πήρε ο ΑΟΧ. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα ένας φίλαθλος δίπλα στον αστυνομικό πέταξε μπουκάλι στους παίχτες της Χαλκίδας, το οποίο πήγαινε σε κεφάλι και τελευταία στιγμή το απέκρουσε κυριολεκτικά ο Ντουμάνης. Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν τον έπιασαν, αλλά αγνόησαν αυτό το γεγονός. Επίσης οι 3 αυτοί αστυνομικοί που προστάτευαν παράλληλα τους φιλάθλους της Χαλκίδας (μεταξύ αυτών 1 γυναίκα και ένας παχουλός), αν οι φίλαθλοι των 2 ομάδων ήταν πιο πολύ θερμόαιμοι, δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν κανέναν. 
Και από την άλλη μεριά εμείς στα παιχνίδια στη Χαλκίδα τόσο οι φίλαθλοι του Φωστήρα στο πρώτο αγώνα, όσο και οι φίλαθλοι της Θήβας στο τελευταίο εντός, ήταν προστατευόμενοι από 2 με 3 διμοιρίες ματ. Και στο τέλος του αγώνα να κλείνουν δρόμους και να μας απομακρύνουν απ' το γήπεδο. Τελικά εμείς στην έδρα μας τι είμαστε; Υπερβολικά καλοί, η υπερβολικά προβλεπόμενοι;

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Χαλκίδας Αντώνης Αυλωνίτης δήλωσε στο egnomi.gr: «Ήταν μία μεγάλη νίκη επί ενός δύσκολου αντιπάλου, σ' ένα κακό γήπεδο, ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μία εχθρική διαιτησία. Μας ακύρωσαν ένα καθαρό γκολ, γιατί η μπάλα φτάνει στον Βεζιρτζόγλου από απόκρουση αντιπάλου. Στο β' ημίχρονο μπορεί τα φάουλ να ήταν 20 υπέρ τους και 2 υπέρ μας. Σε κάθε μονομαχία, ο διαιτητής έδινε φάουλ στον Φωστήρα. Επίσης και το κλίμα στο γήπεδο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Από τον επίσημο Φωστήρα δεν έχουμε κανένα παράπονο και η φιλοξενία ήταν πολύ καλή. Απλώς κάποιοι φίλοι του Φωστήρα προσπάθησαν να ανοίξουν μέτωπο με τους φίλους του ΑΟΧ, χωρίς κανένα λόγο. Παίξαμε με τον Μπαλού στην κορυφή, αριστερά τον Βεζιρτζόγλου και δεξιά τον Βαλκάνο. Πίσω από τον Μπαλού έβαλα τον Ανέστη. Όλα τα παιδιά τα πήγαν περίφημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Επόμενη αγωνιστική είναι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, όπου ο ΑΟ Χαλκίς θα ταξιδέψει στη Τρίπολη και θα αντιμετωπίσει τον Παναρκαδικό στις 15:00, εξ' αναβολής αγώνας της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Νίκος Παντέλης): Κουρεπίνης, Κόπελας (58' Ντάφλας), Μανδύλης, Μεντής, Ρόκας, Μίτκας, Καλημέρης (85' Κοσμίδης), Κρόλ, Δωροβίνης, Σκάρος (55' Χαρίτος), Παραράς.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Καραμπάς, Μπακομήτρος, Θωμάς, Στεργιαννός, Εμέκα, Ντελέκος, Ανέστης (91' Ζυγογιάννης), Βεζιρτζόγλου (90' Άντμιρ Ζάχι), Βαλκάνος, Μπαλού (88' Σάμαρης).









ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ








Τραγική η εικόνα του γηπέδου. Ο αγωνιστικός χώρος απαράδεχτος ενώ ελάχιστοι είναι και οι φίλαθλοι του Φωστήρα









ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ







 

ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Οπαδός του Φωστήρα, πετάει μπουκάλι στους παίχτες της Χαλκίδας. Οι αστυνομικοί θεατές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαλκίδα μην σταματάς