Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

0 ΑΓΕΧ 70-91 DTU BERLIN: Σαν σήμερα 35 χρόνια πριν

Η ΑΓΕΧ έχει διαγράψει τη δική της χρυσή πορεία στο μπασκετικό στερέωμα -στο πέρασμα του χρόνου- κι ένας παλιός παίκτης της, ο Στελιος Μαλεσσόβας, αναπολεί το παρελθόν και ...θυμάται.
Συγκεκριμένα, σε λίγα 24ωρα συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη μέρα που το εφηβικό τμήμα της πάλαι ποτέ κραταιάς ΑΓΕΧ, είχε φιλοξενήσει στη Χαλκίδα τη γερμανική D.T.U. Berlin!
Ένας διεθνής φιλικός αγώνας, τον οποίο οι Χαλκιδέοι φίλαθλοι είχαν απολαύσει, όχι σε κλειστό γήπεδο, αλλά στο Εθνικό Στάδιο Χαλκίδας, την Κυριακή 14 Ιουνίου του 1981.
Ο Στέλιος Μαλεσσόβας μέσω μιας επιστολής του στο egnomi.gr ξυπνάει τις μνήμες εκείνου του σημαντικού -για την εποχή- αγώνα, στέλνει ...χαιρετίσματα, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στον εκδότη - διευθυντή της «Γνώμης» και του egnomi.gr Γιάννη Θεοφανίδη.
Ο Μαλλεσόβας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 35 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την ημέρα του φιλικού αγώνα μεταξύ της ΑΓΕΧ και της D.T.U. Βερολίνου και θα ήθελα να τιμήσω μ' αυτόν τον τρόπο εκείνη την πολύ καλή παιδική/εφηβική ομάδα της ΑΓΕΧ.
Να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους συμπαίκτες και φίλους μου, τους Β. Αγγέλου, Σταμέλο, Κεχαγιά, Τοσούνη, Κατσή, Παπαγεωργίου, Λιάκο, Παντελιδάκη, Καραχρήστο, Αναγνώστου, στον αξέχαστο Τσότσο, στον Γ. Βελισσαράκο και φυσικά στον Γ. Θεοφανίδη που πάντα στήριζε τον αθλητισμό στη Χαλκίδα. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη..!»
Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω φιλικό, η ΑΓΕΧ είχε γνωρίσει την ήττα με 91-70, με τη γερμανική ομάδα να έχει στις τάξεις της τον διεθνή Βάντεν, που λίγο καιρό πριν είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχοσλοβακίας.
Όσο για την ΑΓΕΧ τους πόντους είχαν πετύχει οι Αγγέλου 24, Μαλεσσόβας 20, Τοσούνης 10, Κεχαγιάς 6, Κατσής 6, Τσότσος 2, Σταμέλος 2. Είχαν αγωνιστεί και οι Παπαγεωργίου, Παντελιδάκης, Καραχρήστος και Αναγνώστου.

Πηγή: Ευβοϊκή Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: