Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

0 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-0 ΑΟΧ: "Χ" με κόντρα διαιτησία

Παλικάρια οι παίχτες του ΑΟ Χαλκίς, που την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στη Τρίπολη, κατάφεραν να πάρουν ισοπαλία απ' τον Παναρκαδικό, παίζοντας με κόντρα διαιτησία και με 10 παίχτες απ' το 66'. Το 0-0 στην Τρίπολη έδωσε χρυσό βαθμό στον ΑΟΧ, ο οποίος είχε στο πλευρό του περίπου 100 φιλάθλους, οι οποίοι μετέτρεψαν το γήπεδο του Παναρκαδικού σε έδρα της Χαλκίδας. Για άλλη μία φορά, οι παίχτες του ΑΟΧ στέλνουν ένα μήνυμα, ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν άλλη ήττα μέχρι το τέλος, ενώ δείχνουν πως έχουν αν όχι την καλύτερη, μία από τις καλύτερες ομάδες του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας. 

Ρεπορτάζ από Ευβοϊκή Γνώμη:
Στο α' ημίχρονο ο Παναρκαδικός είχε τον έλεγχο του ματς, με τον ΑΟΧ να είναι διστακτικός επιθετικά και να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Όμως, ούτε και ο Παναρκαδικός μπορούσε να γίνει απειλητικός, με τον Τσούπρο στο κέντρο της άμυνας να καθαρίζει ...εν ριπή οφθαλμού όλες τις μεγάλες μπαλιές. Μετά το 20λεπτο οι γηπεδούχοι κέρδισαν κάποια στημένα και μετέφεραν το σκηνικό στα καρέ του ΑΟΧ. Όπως επίσης ο Παναρκαδικός προσπαθούσε να απειλήσει και με φάουλ τα οποία σφύριζε απλόχερα ο Γρίμμας. Ο ΑΟΧ κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 25', με τους ΑΟΧίτες στην κερκίδα να ...χαλάνε τον κόσμο, φωνάζοντας "ΑΟΧάρα βάλε ένα γκολ". Ωστόσο, αυτός που λίγο έλειψε να πετύχει γκολ ήταν ο Παναρκαδικός. Συγκεκριμένα στο 30' ο Κώτσιρας με ξαφνικό σουτ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντουμάνη. Ένας Ντουμάνης, που παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερος και σήμερα όποτε χρειάστηκε φώναξε "παρών". Στο 35' ο Σεροπιάν έφερε τον Σεχολάρι δεξιά και τον Βαλκάνο αριστερά. Όμως τα πολλά φάουλ υπέρ του Παναρκαδικού έκοβαν τον ρυθμό του αγώνα, αν και ο ΑΟΧ κρατούσε -σχετικά εύκολα το ματς- σε χαμηλό τέμπο. Στο 42' επικίνδυνο φάουλ του Σταθουλόπουλου για τον Παναρκαδικό, πέρασε άουτ.
Στο β' ημίχρονο ο ΑΟΧ συνέχισε να παίζει με την τετράδα Τσούπρος - Καραμπάς - Δημ. Στασινόπουλος - Τσατσαρώνης στην άμυνα, Τσατσαρής και Λευτ. Στασινόπουλος στο κέντρο, στις πτέρυγες οι Σεχολάρι και Βαλκάνος, δεκάρι ο Ντελέκος και προωθημένος ο Σπανός. Ο φορ του ΑΟΧ στο 48' έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή του Παναρκαδικού, σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η Χαλκίδα ήταν δραστήρια, είχε ψυχή και πάθος, πολύ καλύτερη κυκλοφορία, ενώ και οι Σπανός, Ντελέκος και Σεχολάρι μάρκαραν ψηλά, έκλεβαν μπάλες και ήταν ιδιαίτερα κινητικοί. Στο 57' από ωραίο συνδυασμό των Τσατσαρή και Ντελέκου, η μπάλα έφτασε στον Σπανό που ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, αλλά ...κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ. Στο 63' καλό φάουλ του Παν. Σαλαπάτα για τον Παναρκαδικό, έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντουμάνη. Αμέσως μετά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μπακομήτρος, στη θέση του Λευτ. Στασινόπουλου. Και στο 66', ο ΑΟΧ έμεινε με δέκα παίκτες. Σε μία διεκδίκηση στο κέντρο, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Βαλκάνου (το χέρι ούτως η άλλως ήταν κολλημένο) και ο διαιτητής τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μία εντελώς αναίτια αποβολή σ' ένα χρονικό σημείο που ο ΑΟΧ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και ήταν εμφανώς καλύτερος από τον εγκλωβισμένο αντίπαλό του. Παρόλα αυτά το αριθμητικό μειονέκτημα για τον ΑΟΧ ελάχιστα φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος του αγώνα. Απλώς, αν ο ΑΟΧ έπαιζε με έντεκα, πολύ πιθανό να γυρνούσε με το διπλό από την Αρκαδία. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μονάχα στο 75' -πάλι από στημένη φάση- με τον Ντουμάνη να διώχνει στη γωνία του, σωτήρια σε κόρνερ, συρτό δυνατό φάουλ του Κώτσιρα που ήταν απ' τους καλύτερους της ομάδας του. Κι όμως, ο ΑΟΧ θα μπορούσε να σκοράρει, όταν στο 83', από φάουλ του Κόσουτιτς (αντικατέστησε τον Σπανό) και τακουνάκι του Καραμπά, η μπάλα έφτασε ...συστημένη στην καρδιά της άμυνας του Παναρκαδικού, αλλά ο Σεχολάρι αιφνιδιάστηκε και δεν επιχείρησε να "πυροβολήσει" με στόχο την αντίπαλη εστία. Στο τέλος μπήκε στο ματς και ο Γκιτσάλης για να ενισχύσει μεσοαμυντικά τους φιλοξενούμενους προκειμένου να κρατήσουν την παλικαρίσια ισοπαλία.
Εντυπωσιακή και με παλμό ήταν η κερκίδα των οπαδών του ΑΟΧ, ενώ στην Τρίπολη ταξίδεψε σχεδόν σύσσωμο και το ΔΣ της ομάδας. 
Ο ΑΟΧ την ερχόμενη αγωνιστική, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 15:00, στο δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, θα υποδεχτεί τον Λεβάντε, στη συνέχεια θα κερδίσει στα χαρτιά το "τρίποντο" με τον Ηρακλή Ψαχνών που -δυστυχώς- αποχώρησε από το πρωτάθλημα και στις 12 Μαρτίου (τη μέρα του αποκριάτικου χορού του) θα ταξιδέψει στη Σπάρτη.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Αντωνόπουλος): Γεωργακόπουλος, Άσεν, Μπούτας, Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Αρώνης, Αγγελόπουλος (72' Χρήστου), Σταθουλόπουλος (55' Παν. Σαλαπάτας), Τέλ. Σαλαπάτας (69' Τέλλος), Καδάς, Κώτσιρας. 
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Σεροπιάν): Ντουμάνης, Δημ. Στασινόπουλος, Τσατσαρής, Καραμπάς, Τσούπρος, Λευτ. Στασινόπουλος (64' Μπακομήτρος), Σεχολάρι, Βαλκάνος, Σπανός (87' Γκιτσάλης), Ντελέκος (75' Κόσουτιτς), Τσατσαρώνης.

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής
Καλαμάτα 1-2 Λουτράκι
Παναρκαδικός 0-0 Χαλκίδα
Δόξα Μ. 3-1 Παναργειακός
Βύζας Μ. 0-0 Ερμιονίδα
Κανάρης Χ. - Σπάρτη (αναβλήθηκε)
Αιολικός - ΠΑΟ Βάρδας (αναβλήθηκε)
Λεβάντε - Ηρακλής Ψαχνών (ματαιώθηκε, δεν κατέβηκε ο Ηρακλής)


ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΡΙΜΜΑ
Ο διαιτητής Γρίμμας από την Αθήνα με βοηθούς τον Μπατζιόπουλο και τη Δέτση, ήταν το διαιτητικό τρίο. Ο Γρίμμας έδωσε ρεσιτάλ ασχετοσύνης και αδίκησε τον ΑΟΧ στην αποβολή του Βαλκάνου. Πέρα όμως απ' την αποβολή, ο συγκεκριμενος διαιτητής, φαινόταν σαν να είχε στόχο στον αγώνα να δώσει τη νίκη στον Παναρκαδικό, λες και είχε πάρει και καμία εντολή από κανέναν. Και αφού λοιπόν μέχρι το 90' το σκορ ήταν 0-0, έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Ερχόταν προκλητικά δίπλα στην κερκίδα των οργανωμένων της Χαλκίδας, κοίταζε προκλητικά, περιμένοντας να του πετάξουν κανένα μπουκάλι και να το γράψει στο φύλλο αγώνα. Αυτή τη χάρη όμως δεν του την κάναμε. Όλος τυχαίος στα μεγάλα ντέρμπι με ομάδες της Πελοποννήσου (όπως το 2012 με την Κόρινθο), τυχαίνει και η διαιτησία είναι υπέρ των γηπεδούχων. Πέρα από αυτό ο Γρίμμας εκτός από άσχετος και προκλητικός, φαινόταν και σαν μιλημένος, να χαρίσει τη νίκη. 



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
Εκπληκτικός ήταν για άλλη μία φορά ο κόσμος της Χαλκίδας που ταξίδεψε στην Τρίπολη. Οι φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς, πέρασαν και μπλόκα αγροτών για να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και να σταθούν δίπλα στην ομάδα της Χαλκίδας. Περίπου 100 φίλαθλοι ταξίδεψαν με πούλμαν και αμάξια (μερικοί απ' τους φιλάθλους μαζί στο πούλμαν με την αποστολή της ομάδας, καθώς δεν χώρεσαν στων φιλάθλων) και έκαναν το γήπεδο του Παναρκαδικού, έδρα της Χαλκίδας. Από εδώ και πέρα έρχονται τα καλύτερα και το επόμενο ταξίδι θα γίνει στη Σπάρτη. 

























Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ
Κόντεψε να φάει το ξύλο της αρκούδας ένας φίλαθλος του Παναρκαδικού, όταν μετά το τέλος του αγώνα (και αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προκαλούσε) ήρθε στη μεριά των οπαδών της Χαλκίδας και προκάλεσε. Εκεί μπούκαραν μέσα στο γήπεδο οπαδοί της Χαλκίδας, αλλά για καλό του ανεγκέφαλου από την Τρίπολη, επενέβη η αστυνομία και γλίτωσε το ρεζιλίκι να τις αρπάξει μέσα στην ίδια του την πόλη και μέσα στην ίδια την έδρα της ομάδας του. Οι φίλαθλοι της Χαλκίδας δεν μασάνε από απειλές και ο ίδιος έπρεπε να είχε πληροφορηθεί για το παρελθόν, όπως π.χ. το 2014 στη Λαμία, όπου αν και η Χαλκίδα με 80 φιλάθλους και η Λαμία με 2000, ένας Χαλκιδέος έδειρε έναν Λαμιώτη και κανείς δεν είπε τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: