Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

0 ΧΑΛΚΙΔΑ 4-0 ΣΠΑΡΤΗ: Στα 4.... και... THIS IS CHALKIDA

Οι Άβαντες, "έσφαξαν" του Σπαρτιάτες, στα στενά.. του Ευβοϊκού! Ιστορική νίκη πέτυχε χθες ο ΑΟ Χαλκίς, μία από τις σπουδαιότερες των τελευταίων ετών, καθώς νίκησε χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στο άδειο δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, λόγω τιμωρίας, την πρωτοπόρο μέχρι χθες Σπάρτη, με το βαρύ 4-0 και πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, οι παίχτες του ΑΟΧ έδειξαν την αξία τους και τι μπορούν να κάνουν σε αυτό το πρωτάθλημα, έχοντας μία σωστή διοίκηση, χωρίς να κάνει να τους πληρώσει 3 μήνες. Αυτό ήταν ένα απόγευμα …ονειρεμένο για την ομάδα της Χαλκίδας, που «κατατρόπωσε» τη Σπάρτη, τη «φόρτωσε» με τέσσερις γκολάρες και την έκανε να μοιάζει πολύ μικρή, μπρος στο δικό της αγωνιστικό μεγαλείο.
Δεν είναι ότι ήταν μια απλή νίκη! Η Σπάρτη ερχόταν στη Χαλκίδας με την καλύτερη ψυχολογία, όντας πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Ο ΑΟΧ απ' την άλλη είχε περάσει φουρτούνες. Τόσο η ήττα με 0-3 στην έδρα του απ΄ τον Παναρκαδικό, όσο και η ήττα στα Ψαχνά (1-0), σε συνδυασμό με τις απεργίες και τις αργοπορημένες εξοφλήσεις των παιχτών, με μία διοίκηση που εξόργισε τους φιλάθλους, θα θεωρούσαν άπαντες ότι η Σπάρτη θα ερχόταν στη Χαλκίδα και θα έκανε πάρτυ.
Όχι όμως δεν έγινε αυτό, αλλά οι παίχτες άφησαν στην άκρη τα προβλήματα τους με τη διοίκηση, άκουσαν τους οργανωμένους έξω από το γήπεδο να τους ενθαρρύνουν, μπήκαν στο γήπεδο και κατατρόπωσαν μία ομάδα, που ήταν στα καλύτερα της. Όχι με 1-0, ούτε με 2-1... 4-0 το σκορ, με την Σπάρτη να αποκτά... εφιάλτες... και τη Χαλκίδα, να δείχνει την ανωτερότητα της.
Οι οργανωμένοι οπαδοί του Συνδέσμου Φιλάθλων Χαλκίδας «Τρελά Νερά» έκαναν κερκίδα με πυρσούς, πανό και τύμπανα έξω απ’ το γήπεδο και το πρώτο σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα ανέφερε «ΑΟΧ ολέ, δεν θα σ’ αφήσουμε μόνο ποτέ». Οι φωνές τους όμως, έφταναν άνετα στ’ αυτιά των παικτών του Δημητρίου, που όχι μόνο τους ευχαρίστησαν, αλλά τους απογείωσαν πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση!
Ρεπορτάζ αγώνα από eviagoal:
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ασταμάτητος… Σταματάκος που πέτυχε χατ-τρικ κάνοντας σουρωτήρι την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μάλλον οι αμυντική τετράδα της Σπάρτης θα έχει εφιάλτες το σημερινό βράδυ καθώς ότι και να δοκίμασε ο προπονητής δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο επιθετικός του ΑΟΧ προϊδέασε για το τι θα ακολουθήσει μόλις στο 7΄ μετά την εξαιρετική ασίστ του Τσούπρου όταν στόπαρε ιδανικά και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0. Η ομάδα της Λακωνίας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν βρήκε κανένα τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΑΟΧ με τον Τσούπρο να βρίσκεται συνεχώς σε επίκαιρη θέση και κόβει είτε ψηλά είτε χαμηλά. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των παικτών του Πέτρου Δημητρίου ήταν πως η Σπάρτη στο πρώτο 45λεπτο είχε μόνο δυο σουτ (19΄ Οικονομόπουλος, 42΄Ραχήμ) στην εστία του Ντουμάνη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι παρά την αναγκαστική αλλαγή στου Σπανού στο 36΄απείλησαν στο 41΄ με τον Σταματάκο από καλή θέση να σουτάρει άουτ, ενώ παρόμοια φάση είχαν δημιουργήσει και λίγο μετά το πρώτο γκολ (11΄ Σταματάκος). Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως ο Σταματάκος δεν λάθεψε. Πήρε τη μπάλα πάνω στη δεξιά γραμμή του πλαγίου, σύγκλινε στη περιοχή και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0, γκολ πολύ κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα.
Στην επανάληψη ο Σωτήρης Αντωνίου ρίσκαρε για να γυρίσει το ματς αποσύροντας αμυντικό και βάζοντας επιθετικό προκειμένου να πετύχει ένα γκολ που θα ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Χαλκίδα όμως ήταν προσηλωμένη αμυντικά και ήξερε πώς να αξιοποιεί του χώρους που βρήκε στην επίθεση της. Στο 63΄ο Επιτροπάκης κέρδισε ένα φάουλ από αριστερά κοντά στη σημαιάκι του κόρνερ και ο Αποστολόπουλος με με αριστουργηματική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι γράφοντας το 3-0. Και είχαμε και συνέχεια καθώς 6 λεπτά αργότερα ο Μπακομήτρος έβγαλε μια μπαλιά στον Σταματάκο σε θέση δεξιού εξτρέμ. Αυτός ξεκίνησε ένα σλάλομ περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του συμπεριλαμβανομένου και τον τερματοφύλακα φορτώνοντας με 4ο τέρμα την εστία του Τσέλιου. Αποθέωση. Μέχρι και τη λήξη του αγώνα η Σπάρτη είχε μόνο δυο σουτ στο 77΄ και το 90΄που βρήκαν τον Ντουμάνη σε ετοιμότητα, παρά το γεγονός ότι η Χαλκίδα έπαιζε με 10 παίκτες από το 74΄ λόγω αποβολής του Τσατσαρώνη με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά σε αντίπαλο. Περίπου 15 φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς βρέθηκαν στο στρατόπεδο πίσω από το γήπεδο και παρακολούθησαν τον αγώνα, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν 60 φίλαθλοι (30 από κάθε ομάδα) με λίστα. Βροντερό παρών και από φιλάθλους που έμειναν μπροστά στη πόρτα του σταδίου και με συνεχείς φωνές ακούγονταν σαν να είναι μέσα στο γήπεδο και ντόπαραν τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μανιώτη και των βοηθών του Ρούντου και Γουρνιά.

ΑΟ Χαλκίς (Π. Δημητρίου): Ντουμάνης, Αχείμαστος, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Αποστολόπουλος (76΄Κοροβέσης), Βαλκάνος, Σπανός (36΄Επιτροπάκης-66΄Γκιτσάλης), Σταματάκος, Τσατσαρώνης
Σπάρτη (Σ. Αντωνίου): Τσέλιος, Σιώπης, Λιονάκης (46΄Ηλιόπουλος), Τέλλος, Γκαλίτσιος, Μπιταξής(30΄Καλογέρης), Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Ραχήμ, Χαλίλι (57΄Μπεγλεκτσής)

Επόμενος αγώνας γι τον ΑΟΧ, είναι την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στη Σκεπαστή Ευβοίας, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα για την φάση των «16» του Κυπέλλοτ Ευβοίας.
Επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, είναι στις 15 Νοεμβρίου, όπου ο ΑΟ Χαλκίς, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟ Βάρδας, στο γήπεδο Βάρδας Ηλείας, στις 15:00.

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής:
Χαλκίδα 4-0 Σπάρτη
Δόξα Ν.Μ. 3-1 Κανάρης Χ.
Καλαμάτα 1-1 Αιολικός
Παναρκαδικός 4-0 Βύζας Μ.
Παναργειακός 1-0 Ηρακλής Ψ.
Λουτράκι 0-0 Ερμιονίδα
Λεβάντε 0-3 ΠΑΟ Βάρδας

Βαθμολογία (6 αγ.):
1, Παναρκαδικός 13
2. Παναργειακός 13
3. ΑΕ Σπάρτης 11
4. ΠΑΟ Βάρδας 10
». ΑΟ Χαλκίς 10
». Αιολικός Μυτιλήνης 10
7. ΠΑΟ Λουτρακίου 9
». Βύζας Μεγάρων 9
9. ΠΣ Καλαμάτας 8
». Δόξα Νέας Μανωλάδας 8
11. ΑΕ Ερμιονίδας 6
». Ηρακλής Ψαχνών 6
13. Κανάρης Χίου 4
14. ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου 0






ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ)





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ)






Δεν υπάρχουν σχόλια: