Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

0 NOX: Με ελλείψεις και ήττες στον A' γύρο του FINAL 6

Ολοκληρώθηκε το περασμένο τριήμερο 29-31 Μαΐου στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο ο Α΄ γύρος της Τελικής Φάσης του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας ανδρών, στην οποία συμμετέχει η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδος. Η ομάδα πόλο της πόλης μας, παρά τις σοβαρές ελλείψεις αθλητών λόγω σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, έδωσε σκληρές μάχες μέσα στην πισίνα απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους με προηγούμενη εμπειρία στην Α1, κάνοντας δυστυχώς πέντε ήττες, παρά το γεγονός, ότι πάλεψε πολύ και σαφώς άξιζε καλύτερα αποτελέσματα. Ο ΝΟΧ αντιμετώπισε τις ομάδες της Ηλιούπολης (πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 5 νίκες), του ΝΟ Πατρών, της ΝΕ Πατρών, της Κέρκυρας και τέλος του Ηλυσιακού.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΟΧ είχαν ως εξής:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΔΟΥ, 1ος ΓΥΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ,
ΙΛΙΣΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

1η αγωνιστική Παρασκευή 29/5/15
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΝΟ ΧΑΛΚΙΔOΣ 16-5
2η αγωνιστική Σάββατο 30/5/15
ΝΟ ΧΑΛΚΙΔOΣ - ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 7-11
3η αγωνιστική Σάββατο 30/5/15
ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ - ΝΟ ΧΑΛΚΙΔOΣ 10-7
4η αγωνιστική Κυριακή 31/5/15
ΝΟ ΧΑΛΚΙΔOΣ - ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7-9
5η αγωνιστική Κυριακή 31/5/15
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΧΑΛΚΙΔOΣ 13-10

(Μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Α΄ Γύρου, η Ηλιούπολη με «5Χ5» στον όμιλο της ανόδου κι η ΝΕΠ με μόλις μια ήττα (από την Ηλιούπολη) και τέσσερις νίκες στα άλλα ματς, έχουν πάρει προβάδισμα, εν όψει του β΄ γύρου, που θα διεξαχθεί από 17-19 Ιουλίου, 2015 στην Πάτρα. Η Βαθμολογία (5 αγώνες): 1. ΓΣ Ηλιούπολης 15, 2. ΝΕ Πατρών 12, 3. ΝΟ Πατρών 7, 4. Ηλυσιακός 7, 5. ΝΑΟ Κέρκυρας 3, 6. ΝΟ Χαλκίδας 0. Ανεβαίνουν στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών, οι δυο (2) πρώτες ομάδες της Τελικής κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του Α - Β Γύρου της Τελικής φάσης ).
Οι αθλητές μας, μετά το πρώτο «μούδιασμα» που έφερε η πρώτη ήττα από την - ελαφρώς ανώτερη και ίσως πιο έτοιμη ομάδα έναντι των υπολοίπων - Ηλιούπολη, υπερέβαλαν εαυτόν προσπαθώντας στη συνέχεια με πάθος και αγωνιστικότητα να πετύχουν νίκες απέναντι στις άλλες ισάξιες αντιπάλους ομάδες, πλην όμως στάθηκαν αρκετά άτυχοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν δυστυχώς και άλλους αστάθμητους παράγοντες. Η ανεπάρκεια γνώσεων στην εφαρμογή των στοιχειωδών κανόνων υδατοσφαίρισης και η εν γένει αξιοπερίεργη συμπεριφορά από τους ορισμένους διαιτητές και τη γραμματεία, οι οποίοι στάθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων για πρωτάθλημα Α2 κατηγορίας, με πολλά λανθασμένα σφυρίγματα, φορτώνοντας με αδικαιολόγητες ποινές και κάρτες προπονητές και αθλητές, ήταν ένα από τα πιο σοβαρά γεγονότα που σχολιάστηκαν αρνητικά από όλες τις ομάδες, μηδεμίας εξαιρουμένης, και ξεσήκωσαν αθλητές και φιλάθλους όλων των ομάδων. Στα αρνητικά γεγονότα επίσης καταγράφηκαν οι πολλές ελλείψεις στη διοργάνωση, με προβλήματα στα ηλεκτρονικά χρονόμετρα, μη ύπαρξη καλυμμάτων ή σκιάστρων στους ανεπαρκείς πάγκους των ομάδων, κάτω από συνθήκες δυνατού ήλιου και έντονης ζέστης, κλπ.
Για την ιστορία, ο προπονητής του Ν.Ο.Χ., Θεόδωρος Ανδρεάκος χρησιμοποίησε τους υδατοσφαιριστές Δημήτρη Πουλή και Αντώνη Τρίκα (τερματοφύλακες), Γιάννη Αλαφάκη (αρχηγός), Τάκη Παλαιολόγο, Πάρη Γάτο, Σαμπάτη Ορφανάκο, Νίκος Μερκουριάδη, Παύλο Μερκουριάδη, Γιάννη Παπαγιαννάκη, Τέλη Κορίτσα, Δημήτρη Πολίτη, Σωτήρη Μπιστούρα, Δημήτρη Ράζο, Παύλο Αλτιπαμάρκ και τους νεαρούς Νίκο Οικονόμου και Ορέστη Τριανταφύλλου. Έφορος τμήματος πόλο, Δημήτρης Μαμάκος. Ευελπιστούμε, στον επόμενο και τελευταίο γύρο στην Πάτρα, να γίνει η ανατροπή και ο Ν.Ο.Χαλκίδος να πλασαριστεί στη θέση που πραγματικά του αρμόζει, αφού καταφέρει να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: