Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

0 ΑΓΕΧ BC ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μπαλαντέρ για Α2

Μπαλαντέρ έγινε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της ΑΓΕ Χαλκίδας, για την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Με λίγα λόγια, η ομάδα της Χαλκίδας, θα αγωνιστεί στην Α2, μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί, δηλαδή αν υπάρξουν τυχόν κενές θέσεις από συγχωνεύσεις οι αποχωρήσεις, τότε θα προβιβαστεί και θα αγωνιστεί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α2 κατηγορία.

H ΑΓΕΧ τερμάτισε στον όμιλο της 2η, έχοντας 2 νίκες (με ΒΑΟΛ και Ναύπακτο) και 1 ήττα, αυτή του Ηρόδοτου, όπου ανέβηκε ως πρώτος στην Α2 κατηγορία στον Α΄ υποόμιλο του Νότου. Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό Μετς Β', στην Αθήνα.

Αποτελέσματα:

Πέμπτη 20 Ιουνίου

Α' υποόμιλος νότου
16.00 ΑΟΝΑ Ηρόδοτος - ΠΑΣ Ναυπάκτου 75-33
20.00 ΑΓΕ Χαλκίδας - Βούρειος ΑΟΛ 59-53
Β' υποόμιλος νότου
18.00 Έσπερος ΑΟΠΑ - ΑΟ Ολυμπιάδα 36-48
Ρεπό: ΑΣ Απόλλων Τρίπ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Α' υποόμιλος νότου
16.00 Βούρειος ΑΟΛ - ΑΟΝΑ Ηρόδοτος 38-64
18.00 ΠΑΣ Ναυπάκτου - ΑΓΕ Χαλκίδας 48-55
Β' υποόμιλος νότου
20.00 ΑΟ Ολυμπιάδα - ΑΣ Απόλλων Τρίπ. 58-64
Ρεπό: Έσπερος ΑΟΠΑ

Σάββατο 22 Ιουνίου

Α' υποόμιλος νότου
10.00 ΑΟΝΑ Ηρόδοτος - ΑΓΕ Χαλκίδας 54-40
12.00 Βούρειος ΑΟΛ - ΠΑΣ Ναυπάκτου 66-34
Β' υποόμιλος νότου
14.00 Έσπερος ΑΟΠΑ - ΑΣ Απόλλων Τρίπ. 47-56
Ρεπό: Ολυμπιάδα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Α' υποόμιλος νότου:
1. ΑΟΝΑ Ηρόδοτος, 6
2. ΑΓΕ Χαλκίδας 5
3. ΒΑΟΛ Χίου 4
4. ΠΑΣ Ναυπάκτου 3

Β' υποόμιλος νότου
1. ΑΣ Απόλλων Τρίπολης 4
2. ΑΟ Ολυμπιάδα Άσσου/Λέχαιου 3
3. Έσπερος ΑΟΠΑ 2

Η ΑΓΕ Χαλκίδας, αγωνίστηκε με την 2η του άλλου ομίλου του Νότου, όπου ήταν η Ολυμπιάδα Ασσου/Λεχαίου και κέρδισε άνετα με 65-48. Έτσι τερμάτισε 3η στην γενική κατάταξη του νότιου ομίλου. Οι ομάδες που προβιβάστηκαν είναι ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Τρίπολης.  

Κυριακή 23 Ιουνίου
ΑΓΕ Χαλκίδας 65-48 Ολυμπιάδα Ασσου/Λεχαίου

Παρόλα αυτά, η ΑΓΕΧ θα περιμένει τυχόν συγχωνεύσεις η αποχωρήσεις, ώστε να βρει μια κενή θέση και να αγωνιστεί με την νέα σεζόν στην Α2 κατηγορία. Διαβάστε παρακάτω το σημείο της προκήρυξης που αναφέρεται για την άνοδο:

«Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας μειώνεται λόγω αποχωρήσεων ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμού συνεπεία μηδενισμού, ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί ο υποβιβασμός και η άνοδος του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικείες προκηρύξεις.Για τον λόγο αυτό μετά την λήξη του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ του Σωματείου που κατέλαβε την 3η θέση στον Όμιλο Νότου και την νικήτρια ομάδα από τα Σωματεία που κατέλαβαν την 2η θέση στους δύο υποομίλους του Βορρά της Κατηγορίας αυτής, για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για κάλυψη τυχόν κενής θέσης στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Φυσικά την πρώτη προτεραιότητα θα έχει ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στον Όμιλο Νότου και τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ των πρώτων των δύο υποομίλων του Βορρά της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Τυχόν κενές θέσεις στην Α2 Εθνική Κατηγορία καλύπτονται για μεν τον Όμιλο του Νότου από τον νικητή και εν ανάγκη και τον ηττημένο του αγώνα κατάταξης που θα γίνει μεταξύ των Σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στους 2 Υποομίλους Νότου του Ειδικού Πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική, για δε τον Όμιλο Βορρά από την 2η κ.ο.κ. ομάδα του Ομίλου Βορρά του ίδιου Πρωταθλήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: