Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

0 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 2013 Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

Το 7ο κύπελλο Ευβοίας στην ιστορία του και το 3ο συνεχόμενο, κατέκτησε ο ΑΟ Χαλκίς, χθες στο δημοτικό στάδιο της Χαλκίδας, όπου κέρδισε τον Παντριαδικό, στην παράταση, με σκορ 2-0. Με αυτό το τρόπαιο, η ομάδα της Χαλκίδας, γίνεται η μόνη 2η με τα περισσότερα κύπελλα Ευβοίας στην ιστορία του θεσμού, πίσω από τα 9 του συμπολίτη Ολυμπιακού και μπροστά απ' τα 6 του Ηρακλή Ψαχνών.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο σε όλο το 90λεπτο, χωρίς σπουδαίες φάσεις. Μέχρι το 80', το μόνο που υπερίσχυε στο παιχνίδι, ήταν η μικρή υπεροχή που είχε ο ΑΟΧ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα της Χαλκίδας, κάπως πίεσε να πετύχει το γκολ, χωρίς να κάνει καταφέρει κάτι σπουδαίο.
Ότι δεν είδαμε σε 90 λεπτά, τα είδαμε στα 30 της παράτασης. Μόλις στο 2' λεπτό της παράτασης, ο Ζαφειρόπουλος από τα αριστερά έβγαλε μια πολύ καλή πάσα στον Τσαλμά, που είχε μπει σαν αλλαγή και ο ίδιος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην εστία του Ευαγγελινού, κάνοντας το 1-0. Ο Ζαφειρόπουλος, λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης της παράτασης, πέτυχε και 2ο γκολ, σφραγίζοντας το 7ο κύπελλο Ευβοίας για τον ΑΟ Χαλκίς.
Μέτρια κατά τη γνώμη μας η διαιτησία του κου Σέγκου, ενώ αρκετά κακός ήταν ο βοηθός του, Ρουμπής, ο οποίος αδίκησε σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα της Χαλκίδας.

Τελικός κυπέλλου Ευβοίας 2012-13
ΑΟ Χαλκίς 2-0 Παντριαδικός (παρ. 0-0)
Σκόρερ:  92' Τσαλμάς, 120' Ζαφειρόπουλος
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Μ. Κασάπης): Μόνος, Μπλατσέρη, Νικολάου, Παπακωνσταντίνου (80' Σταματίου), Γκιόκας, Ευσταθίου. Ζαφειρόπουλος, Τσετιροκλής, Θωμάς (60' Τσαλμάς), Φελέκης, Τσουπεής
ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ (Ευ. Μπρισίμης): Ευαγγελινός, Κουνής, Τσάλας, Μπόκαρης, Σταύρου, Σαρρής (68' Ρίζος), Γίγας, Χασάνδρας, Γιαννουκάκος (110' Γραμματικός0, Ζαχαριάς, Σκριβάνος (58' Ζήσης)

Δείτε το φωτορεπορτάζ του τελικού Κυπέλλου Ευβοίας:











Δείτε περισσότερες ΕΔΩ

Δείτε βίντεο ρεπορτάζ, από το Σταρ Λαμίας

Κυπελλούχος Εύβοιας ο ΑΟ Χαλκίς από LAMIASTARGR

Το τρίτο ημίχρονο του τελικού (απόψεις του blog "Chalkida fans")
Αυτό που μετράει είναι ότι ο ΑΟΧ, κατέκτησε το κύπελλο και το χαρακτηρίζουμε ως το μόνο θετικό της χθεσινής ημέρας. Γνωρίζαμε όλοι ότι ο Παντριαδικός θα δυσκολέψει αρκετά τον ΑΟΧ. Δεν ήταν λίγοι, αυτοί από μεριάς Χαλκιδέων που πίστευαν και στην νίκη της ομάδας της Τριάδας. 
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το θέαμα ήταν πολύ κακό. Ένας Παντριαδικός που προσπαθούσε, απέναντι σε μια Χαλκίδα, που για άλλη μια φορά δεν πρόσφερε θέαμα, αλλά φαινόταν, έστω και για λίγο, ότι ήταν καλύτερη. Κανείς δεν θα καταλάβαινε ότι οι 2 ομάδες παίζουν σε διαφορετική κατηγορία. Και οι 2 ομάδες ήταν άξιες να κατακτήσουν το κύπελλο  Απλά ο "λιγότερο κουρασμένος" στην παράταση, πέτυχε τη νίκη. 
Παρόλα αυτά ο ΑΟΧ κατέκτησε εκτός από το κύπελλο και την άνοδο στην Γ' Εθνική. Από τη μία λες ότι είναι αναμφισβήτητα μια επιτυχημένη σεζόν και φυσικά αξίζουν και με το παραπάνω τα συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Από την άλλη η κακή εικόνα για άλλη μια φορά απογοήτευσε τους φιλάθλους. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γιατί ΑΞΙΑ κατέκτησαν κύπελλο και άνοδο. 
Και μιας και μιλήσαμε για φιλάθλους πρέπει φέτος να το παραδεχτούμε. Ανύπαρκτοι οι φίλαθλοι της Χαλκίδας. Σε κανένα παιχνίδι δεν μάζεψε ένα αξιόλογο αριθμό φιλάθλων. Και φυσικά δεν έδωσαν το παρόν στον τελικό. Αυτό που φοβόμασταν έγινε. Οι φίλαθλοι του Παντριαδικού, οι οποίοι ταξίδεψαν οργανωμένα από την Τριάδα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, στηρίζοντας κόσμια την ομάδα τους, έκλεψαν τις εντυπώσεις και φυσικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο για την εντυπωσιακή τους εικόνα, όσο και για το ήθος τους. Από την άλλη οι ελάχιστοι φίλαθλοι της Χαλκίδας, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον αγώνα σαν θεατρική παράσταση με εξαίρεση ελάχιστους οι οποίοι φώναξαν συνθήματα προς το τέλος του αγώνα. Και όμως δεν είναι λίγοι που έχουν δηλώσει ΑΠΟΧΗ. Και την τήρησαν και στο φετινό τελικό. Αναμφισβήτητα ένα "χωριό", ήρθε σε τελικό κυπέλλου μέσα στη Χαλκίδα, έπαιξε με την ομάδα της πόλης και είχε περισσότερους φιλάθλους, από αυτούς της πρωτεύουσας του νομού που έχει 120.000 κατοίκους, κάνοντας και πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ποιος φταίει τελικά σε αυτό; Γιατί τέτοια αποχή από την ομάδα; Μήπως ήρθε η στιγμή να πάρουμε το πρόβλημα από την αρχή και να μην βλέπουμε τους φιλάθλους σαν 10ευρα; Πότε έγινε μια προσέγγιση στη νεολαία; Πότε διαφημίστηκε ο ΑΟΧ; ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΟΧ; 
Θα μου πείτε δεν έχει την ίδια αίγλη το κύπελλο Ευβοίας για τον Παντριαδικό και για τον ΑΟ Χαλκίς. Για τον Παντριαδικό είναι ιστορική στιγμή. Για τον ΑΟΧ, είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Αλλά οι σωστοί φίλαθλοι αυτά τα βλέπουν ως δικαιολογίες. 
Το τελευταίο αρνητικό που θα γράψω είναι τα 2-3 μεμονωμένα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων της Χαλκίδας. Αλλά και το φραστικό επεισόδια του Κασάπη με φίλαθλο της Χαλκίδας. 
Μετά από όλα αυτά, το μόνο θετικό της ημέρας, είναι ότι ο ΑΟΧ κατέκτησε το 7ο κύπελλο Ευβοίας στην ιστορία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: